Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

The Student Hotel heeft het 85%-belang in een portefeuille met drie Nederlandse studentencomplexen gekocht van The Carlyle Group


The Student Hotel group heeft het aandeel van The Carlyle Group in de gebouwen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam (foto) verworven na een verkooptender. Deze complexen waren de eersten die ontwikkeld zijn door de joint venture die in 2008 werd opgericht door de Student Hotel oprichter Charlie MacGregor en The Carlyle Group.

De Rotterdamse locatie was de eerste in Nederland en opende in 2012 met 256 kamers. In 2014 volgde een verdubbeling van de capaciteit tot 485 kamers om aan de toenemende vraag te voldoen. The Student Hotel Amsterdam-West is het grootste studentenhotel in de Benelux, met 707 kamers. De locatie in de Stationsbuurt in Den Haag met 310 kamers werd in de zomer van 2014 geopend. Alle studenten kamers zijn volledig bezet sinds de opening.

De investeringen van Carlyle in haar Benelux portfolio werden uitgevoerd in opdracht van CEREP III, een pan-Europese vastgoedfonds. De verkopers werden geadviseerd over de transactie door Tim Edghill en John Gladstone van JLL Corporate Finance en Jorn Thoomes​ van JLL Nederland.

De Schotse ondernemer Charlie MacGregor (41) richtte in 2006 The Student Hotel op en heeft het hoofdkantoor in Amsterdam. De joint venture met Carlyle in 2008 maakte een snelle groei van de portefeuille mogelijk. Het bedrijf biedt full-service accommodatie met all-inclusive prijzen voor studenten, stagiairs en reizigers. The Student Hotel exploiteert momenteel meer dan 3000 kamers, verdeeld over zes steden in Nederland, Spanje en Frankrijk. Behalve de drie hotels in Amsterdam-West, Den Haag en Rotterdam heeft de onderneming ook een vestiging in het voormalige Trouwgebouw en Paroolgebouw in Amsterdam (573 kamers), een in Groningen (365 kamers) en volgend jaar opent er een in Eindhoven (400 kamers). Verder is The Student hotel  nu te vinden in Parijs en Barcelona.

Nieuwe hotels zijn in ontwikkeling in Italië en Duitsland. De eerste vestiging in Italië opent in de zomer van 2017 in Florence. De ambitie van The Student Hotel is om uit te breiden tot in totaal meer dan 15.000 kamers in 2020.
Charlie MacGregor, oprichter en CEO van The Student Hotel: "Met de overname van The Carlyle Group-aandelen krijgen we volledige controle over de drie hotels in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam. We zijn dankbaar voor The Carlyle Group voor zijn vertrouwen in een start-up die zich heeft ontwikkeld tot een toonaangevend en innovatief platform voor studentenhuisvesting.

Zonder de inzet en hulp van Carlyle zouden we niet in staat zijn geweest om te beginnen met het aanpakken van het tekort aan studentenwoningen van hoge kwaliteit in heel Europa met een nieuw model dat voldoet aan eisen van de lokale en internationale student. De verkoop betekent dat de Europese markt voor studentenwoningen verder kan groeien."

Nicky Barker, associate director van The Carlyle Real Group: "Na het identificeren van een enorm tekort aan hoogwaardige studentenhuisvesting in de Benelux, hebben we deze markt betreden via de joint venture met Charlie MacGregor in 2008. In de volgende vijf jaar hebben we samen een hoogwaardig portfolio ontwikkeld. We denken dat het nu het juiste moment is voor ons om af te sluiten wat een succesvolle investering voor rekening van onze investeerders is geweest."