Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

JLL Nederland lanceert Mid Cap Investments-team

Team richt zich op beleggingen tot vijftien miljoen euro; Lokale marktkennis in combinatie met internationale ervaring zorgt voor sterk gefundeerd beleggingsadvies; JLL speelt in op sterke vraag vanuit de markt; beleggers zoeken individuele verkoopopties.


Vanaf vandaag zet JLL Nederland een Mid Cap Investments-team in de markt. Met deze nieuwe dienst gaat JLL zich richten op vastgoedbeleggingen in het middensegment van de kantorenmarkt: tot vijftien miljoen euro. Binnen die bandbreedte vindt ongeveer 80% van het totale aantal kantoortransacties plaats wat neerkomt op circa 30% van het totale transactievolume. 

Het Mid Cap Investments-team wordt gevormd door mensen uit de huidige lokale Office Agency-teams. Zij zullen hun nieuwe rol combineren met hun Agency activiteiten. Het Mid Cap Investments-team komt onder de supervisie van JLL’s Capital Markets-afdeling. Zo combineert JLL de lokale kennis en inzichten van haar adviseurs met de internationale expertise in beleggingsadvies van Capital Markets. Het aanbieden van specifieke diensten voor het middensegment is voor JLL in het buitenland al eerder succesvol gebleken.

De markt
“Met het nieuwgevormde team spelen we in op een toenemende vraag vanuit de markt. We zien een sterke toename van individuele verkopen door internationale partijen. Met het nieuwe Mid Cap Investments-team kunnen we die individuele transacties goed begeleiden, voor zowel nationale als internationale klanten”, zegt Dré van Leeuwen, Head of Capital Markets bij JLL Nederland. 

“Er is bovendien toenemende vraag naar kantorenvastgoed in het middensegment. Met onze diepgewortelde kennis van de lokale markt, gecombineerd met de uitgebreide internationale ervaring en expertise in beleggingsadvies, kunnen wij een belangrijke rol spelen in het adviseren van aan- en verkoop van kantoren in dit segment”, aldus Van Leeuwen.

Het totale beleggingsvolume voor alleen het kantoorsegment in de Mid Cap Investments-markt, is van 600 miljoen euro in 2014 gegroeid naar circa 1 miljard euro in 2015, een groei van 73%. Daarmee is het beleggingsvolume in dit deel van de markt inmiddels hoger dan in het vorige recordjaar 2007. De snelle groei van het aantal beleggingen in dat segment is reden voor JLL om meer focus op deze markt te leggen. 

De markt wordt bediend vanuit de regio’s Amsterdam, Utrecht, Eindhoven, Rotterdam en Den Haag. In de regio Amsterdam is Maarten Tieleman daarvoor verantwoordelijk, in de regio Utrecht is dat Michiel Bijmolt en in de regio Eindhoven Koen der Kinderen. Christiaan de Rooij is verantwoordelijk in de regio Rotterdam en Ysbrand de Zeeuw voor de regio Den Haag.