Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Piet Hein Buildings verkocht aan Hannover Leasing


​​​​​

Kantorencomplex Piet Hein Buildings is gekocht door de Fins pensioenverzekeraar en een Franse verzekeraar. Hannover Leasing treedt op als asset manager van het complex, dat geplaatst wordt in een joint venture van beide beleggers. Verkoper van het kantorencomplex is Piet Hein Buildings B.V.

Het kantorencomplex, dat volledig is verhuurd, bestaat uit drie gebouwen die met elkaar verbonden zijn en in totaal 32.000 m² kantoor, een busterminal en 366 ondergrondse parkeerplaatsen omvatten.

Piet Hein Buildings ligt naast de Passengers Terminal Amsterdam aan de zuidoever van het IJ. Het complex omvat onder andere het gemeenschappelijk restaurant De Kombuis, een vergadercentrum, een grote ondergrondse (en deels openbare) parkeergarage en een eigen WKO-installatie. De grootste huurder van het complex is Booking.com. Andere huurders zijn onder andere Teva Pharma, Hay Group en Boer & Croon.

Hannover Leasing werd geadviseerd door JLL en Loyens & Loef. CBRE adviseerde de verkoper in samenwerking met NL Real Estate. Nauta Dutilh trad op als juridisch adviseur.