Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Roosendaal en Londen

JLL en CBRE aangesteld voor de verhuur van Campus A58, de grootste warehouse-ontwikkeling in Nederland

De ontwikkelingslocatie van 21 hectare is gelegen in Roosendaal, één van de toonaangevende logistieke hotspots in Europa. Logistics Capital Partners en Dietz AG gaan deze locatie ontwikkelen voor XXL-warehouses.


​​​JLL en CBRE zijn gezamenlijk aangesteld voor de verhuur van Campus A58, een unieke XXL-warehouse-ontwikkeling in het Nederlandse Roosendaal, één van de toonaangevende logistieke hotspots in Europa.​

Campus A58 biedt een mogelijkheid die maar zelden voorbij komt in de markt en is het enige project van deze omvang in Nederland waarvan de ontwikkeling binnen de komende 18 maanden van start gaat. Campus A58 biedt plaats aan een groot aantal op maat gebouwde logistieke voorzieningen. Het biedt internationaal georiënteerde bedrijven een unieke kans om een strategische positie in het hart van Europa in te nemen. Ook is het ideaal voor nieuwkomers op de Europese markt, die op zoek zijn naar de snelle beschikbaarheid van een grootschalige, flexibele logistieke oplossing met een hoge capaciteit, op de strategisch meest belangrijke logistieke locatie in Europa. Het biedt ook een zeer aantrekkelijke alternatieve logistieke locatie voor bedrijven die al een bestaande vestiging in Europa hebben, met name in de buurlanden België, Frankrijk en Duitsland, waar hogere arbeidskosten gelden.

Thijs van de Meulengraaf, Advisor Industrial & Logistics Agency JLL Nederland: "Percelen land van deze omvang worden steeds schaarser in Europa, met name in gebieden zoals Roosendaal. De locatie bevindt zich op slechts 50 kilometer van de twee grootste Europese havens Rotterdam en Antwerpen, heeft uitstekende verbindingen over de weg met het vasteland van Europa en beschikt over een lokale pool van hoogopgeleide, goedkopere arbeidskrachten. De omvang van het perceel - in combinatie met het bestemmingsplan, de beschikbare arbeidskrachten en de locatie - biedt een ideale oplossing voor een e-commerce bedrijf.”
"Campus A58 biedt toekomstige huurders een uitstekende mogelijkheid om bij te dragen aan de totstandkoming van een op maat gemaakte logistieke faciliteit. Een faciliteit die voldoet aan hun bedrijfsdoelstellingen en de tand des tijds zal doorstaan naarmate technologie en werkervaring steeds belangrijker worden in de logistieke en industriële sector."

Dr Wolfgang Dietz, Bestuursvoorzitter van Dietz AG, voegt toe: "Campus A58 vormt ons tweede project buiten Duitsland. Wij hebben met name gekozen om betrokken te zijn bij deze ontwikkeling vanwege de algehele kwaliteit, de unieke schaalvoordelen en de ongeëvenaarde locatie.”

"Hoewel we ons blijven richten op de Duitse vastgoedmarkt, zien wij dit als een kans om strategisch uit te breiden naar andere Europese markten. Op deze wijze behouden wij de toegang tot onze kernmarkt en verbreden wij ons aanbod aan potentiële Duitse huurders die uit willen breiden. Vanuit een breder perspectief gezien, biedt Campus A58 naar onze mening een unieke kans voor een multinational, die zich in de juiste groeifase bevindt, om vaste voet te krijgen op een strategisch belangrijke locatie."

Kristof Verstraeten, Managing Director, Logistics Capital Partners: "Als bedrijf met een pan-Europese dimensie en visie, trok het Campus A58-project ons onmiddellijk aan vanwege de mogelijkheden die het biedt. Campus A58 biedt toekomstige huurders een werkelijk unieke gelegenheid om betrokken te zijn bij het besluitvormingsproces - van ontwerp tot bouw tot gebruik - waardoor de creatie mogelijk wordt van een op maat gemaakte logistieke faciliteit van wereldklasse, midden in wat misschien wel één van de beste logistieke locaties ter wereld is."

Campus A58 wordt gezamenlijk ontwikkeld door Logistics Capital Partners - een projectontwikkelaar en vermogensbeheerder die is gespecialiseerd in logistiek vastgoed in Europa - en Dietz AG, een vooraanstaande Duitse vastgoedgroep. De bouw zal van start gaan in januari 2017 en de eerste huurders zullen naar verwachting later dat jaar hun faciliteit in gebruik kunnen nemen.


Opmerkingen voor de redactie
Voor uitgebreide informatie over Campus A58, inclusief de volledige specificaties, foto's, locatie-indeling, plattegronden en een virtuele tour en video, kunt u terecht op: http://www.campusa58.nl/ ​

Campus A58 biedt de mogelijkheid tot één enkel warehouse van maximaal 120.000 vierkante meter, meerdere grootschalige gebouwen en andere aanpasbare configuraties. 
De uitgestrekte omvang van de locatie biedt ook plaats aan het parkeren van maximaal 790 auto's en 119 vrachtwagens, afhankelijk van de geselecteerde lay-out, alsmede de bijbehorende infrastructuur. 
Het huidige bestemmingsplan biedt de mogelijkheid tot een bouwhoogte van maximaal 20 meter, waardoor een breed scala aan oplossingen mogelijk is en kan worden voldaan aan een groot aantal vereisten van de klant. 
Campus A58 is strategisch gelegen in de buurt van de havens van Rotterdam en Antwerpen en ligt op het kruispunt van twee belangrijke snelwegen in verbinding met de rest van het vasteland van Europa. Het biedt een gemakkelijke toegang tot Europese en wereldwijde markten. 
Alleen al binnen de omliggende straal van 500 kilometer bevinden zich zo'n 300 miljoen consumenten in de Benelux, Frankrijk en Duitsland.
Een recent voltooide ringweg geeft vrachtverkeer rechtstreeks toegang tot Campus A58 vanaf de nabijgelegen snelwegen A17 en A58, die in Nederland de belangrijkste verkeersas vormen tussen oost en west. 
Roosendaal biedt al onderdak aan een aanzienlijke logistieke cluster bestaande uit vier grote industrieterreinen en beschikt over uitstekende mogelijkheden om Campus A58 de benodigde ondersteuning te bieden qua bijbehorende structuur en personele middelen.
De arbeidskosten voor logistiek zijn in Nederland relatief laag in vergelijking met de buurlanden. 
In juni 2015 waren er meer dan 20.000 inzetbare mensen beschikbaar woonachtig in Roosendaal, op een afstand van minder dan 30 minuten reizen vanaf Campus A58. Dit in aanvulling op de potentiële beroepsbevolking van 25.000 mensen die binnen woon-werkafstand van Campus A58 wonen in het westelijke deel van de provincie Noord-Brabant. Er zijn uitstekende openbaar vervoer-verbindingen beschikbaar, waaronder de intercity naar het centrum van Roosendaal en drie aansluitende busverbindingen naar Campus A58.

Over Logistics Capital Partners
Deze uiterst ervaren groep - opgericht door James Markby, Kristof Verstraeten en Andrea Benvenuti - is gespecialiseerd in ontwikkeling, projectmanagement, asset management en investering van logistiek vastgoed in heel Europa voor een breed scala aan projecten en grootschalige projectontwikkelingen.
Sinds de oprichting in 2015, heeft de groep een aantal belangrijke projecten verworven, waaronder één van de grootste voorverhuurde projectontwikkelingen in Nederland, voor Primark. De groep is momenteel ook betrokken bij grootschalige en high-profile projectontwikkelingsmogelijkheden in Italië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De partners van het bedrijf hebben bij elkaar een ervaring van 47 jaar op het gebied van vastgoed. Hun klanten zijn doorgaans grote huurders van warehouses die een netwerk van nieuwe logistieke centra willen uitrollen in meerdere Europese landen. Ga voor meer informatie naar: http://logisticscapitalpartners.com/ .

Over Dietz AG
Dietz Group is één van de grootste volledig particuliere vastgoedbeleggers in Duitsland met een beheerd vermogen van meer dan 1,1 miljard Euro. De groep richt zich sterk op logistiek/licht industrieel vastgoed, evenals op kantoor- en retail-vastgoed. De belangrijke klanten van Dietz Group in Duitsland zijn grote logistieke dienstverleners en veel beursgenoteerde (DAX-30) bedrijven. Ga voor meer informatie naar: www.dietz-ag.de​.