Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Rotterdam

Ambassade van Finland sluit nieuwe huurovereenkomst af in gebouw Sirius aan de Fluwelen Burgwal 58 te Den Haag


De Ambassade van Finland heeft een nieuwe huurovereenkomst afgesloten voor de huur van circa 656 m² op de 5e verdieping in kantoorgebouw ‘Sirius’, gelegen aan de Fluwelen Burgwal 58 te Den Haag. 

De taak van de Finse ambassade is om de goede betrekkingen tussen Finland en Nederland te onderhouden en te ontwikkelen, zoals ook de samenwerking op het gebied van politiek, economie, cultuur en mensen onderling. Daarnaast vertegenwoordigt de ambassade Finland bij de internationale organisaties in Den Haag.

Kantoorgebouw ‘Sirius’ maakt onderdeel uit van de Resident en vormt samen met de ‘Muzentoren’ en ‘Orion’ een belangrijke entree naar het hart van het gebied, het Muzenplein. Het object is een modern kantoorgebouw bestaande uit 7 bouwlagen en gelegen in het centrum van Den Haag, nabij het NS-station Den Haag CS. Na de door verhuurder onlangs uitgevoerde renovatiewerkzaamheden hebben naast de Ambassade van Finland zowel Emma Communicatie als A&O Fonds Gemeenten een langjarige huurovereenkomst getekend voor de huur van kantoorruimte in het gebouw. Er is nog circa 1.974 m² beschikbaar voor verhuur.

JLL begeleidde de totstandkoming van de huurovereenkomst namens verhuurder, Castor (Sirius) B.V.
Frisia Makelaars, partner in Dynamis adviseerde de huurder, Republiek Finland.

De verhuur van resterende leegstand is in handen van JLL en COG Makelaars.