Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Den Haag

EMMA - Experts in Media en Maatschappij en A&O sluiten nieuwe huurovereenkomst af in gebouw Sirius aan de Fluwelen Burgwal 58 en Wijnhaven 88 te Den Haag


EMMA en de Stichting Arbeidsmarkt en Opleidingsfonds Gemeenten (A&O) hebben een nieuwe huurovereenkomst afgesloten in kantoorgebouw ‘Sirius’, gelegen aan de Fluwelen Burgwal 58 te Den Haag. EMMA is gevestigd aan de Wijnhaven 88, dat eveneens onderdeel uitmaakt van kantoorgebouw ‘Sirius’. Aan de zijde van het Wijnhavenkwartier is hiervoor een nieuwe ingang gecreëerd. EMMA huurt circa 913 m² op de begane grond en 1e verdieping. A&O huurt circa 344 m² op de 6e verdieping. Totaal huren zij circa 1.257 m².​

EMMA is een onderzoeks- en adviesbureau dat onderzoekt, adviseert, schrijft, filmt en traint. Hun expertise is organisatieontwikkeling en communicatie op het snijvlak van bestuur, beleid en publiek. De projecten kenmerken zich door inhoudelijke betrokkenheid. Ze hebben veel ervaring met maatschappelijke vraagstukken en combineren dat met kennis van online communicatie. EMMA organiseert debatten en expertmeetings rondom maatschappelijke thema's aan de Wijnhaven.

A&O is in 1993 door de sociale partners in de gemeente sector opgericht. In opdracht van deze sociale partners ondersteunt het A&O fonds de sector op het gebied van arbeidsmarkt en HRM-beleid. Met haar activiteiten draagt het A&O fonds eraan bij dat gemeenten aantrekkelijke, dynamische en creatieve organisaties zijn, met een gezond arbeidsklimaat.

Kantoorgebouw ‘Sirius’ maakt onderdeel uit van de Resident en vormt samen met de ‘Muzentoren’ en ‘Orion’ een belangrijke entree naar het hart van het gebied, het Muzenplein. Het object is een modern kantoorgebouw bestaande uit 7 bouwlagen en is gelegen in het centrum van Den Haag, nabij het NS-station Den Haag CS. Er is nog circa 2.630 m² beschikbaar voor verhuur.

JLL begeleidde de totstandkoming van de huurovereenkomst namens verhuurder, Castor (Sirius) B.V.
Brix Makelaars adviseerde de huurder, EMMA. Frisia Makelaars, partner in Dynamis adviseerde de huurder, A&O.

De verhuur van resterende leegstand is in handen van JLL en COG Makelaars.