Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Rotterdam

Eerste gronduitgifte Nieuw Reijerwaard

Van Gelder groente & fruit vestigt zich op Nieuw Reijerwaard


Vandaag hebben Lennart van der Linden, voorzitter van de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard (GRNR), en Gerrit van Gelder, directeur van Van Gelder groente & fruit, de handen geschud op de verhuizing van Van Gelder naar Nieuw Reijerwaard. Van Gelder groente & fruit gaat zich vestigen op een kavel van 3,7 ha op het adres Krommeweg 10. 

Nieuw Reijerwaard is een uitbereiding van 96 ha op het bestaande agroversfood-cluster in Barendrecht en Ridderkerk. Gezamenlijk vormen zij Foodcenter Reijerwaard: het grootste gespecialiseerde agro/vers/foodcluster in Nederland. Foodcenter Reijerwaard biedt een breed scala aan vestigingsmogelijkheden speciaal voor dienstverlenende bedrijven die elkaar versterken, zoals (inter)nationale handelsbedrijven, verpakkers en bewerkers van groente en fruit, koelcapaciteit en pallethandel. Foodcenter Reijerwaard ligt centraal in Nederland, vlakbij de Rotterdamse haven en gunstig gelegen ten opzichte van snelweg A15, A16 en A29. 

Van Gelder is een toonaangevend bedrijf in groenten en fruit met het grootste assortiment van Nederland, landelijke dekking en meer dan 300 medewerkers. Vanuit Ridderkerk levert Van Gelder alles dagvers op het gebied van aardappelen, verse groenten en fruit. Ook het bewerken, ompakken en produceren van groenten en fruit vindt plaats op de locatie in Ridderkerk. Gerrit van Gelder kijkt uit naar de nieuwbouw: “De nieuwbouw op deze locatie biedt een enorme kans voor ons bedrijf. Op de nieuwe locatie kunnen we de logistiek optimaliseren, inspelen op de vele ontwikkelingen in onze sector en weer verder groeien”. De bouw zal starten in het voorjaar van 2017. 

Voorzitter Lennart van der Linden is verheugd over deze eerste uitgifte: “Van Gelder groente & fruit is een vooraanstaand bedrijf binnen de agrologistieke sector en past heel goed op Nieuw Reijerwaard. Ik verwacht dat de vestiging van Van Gelder zeker een aanzuigende werking gaat hebben op andere bedrijven in deze sector. Met de hoogwaardige uitstraling die Van Gelder voor ogen heeft, worden zij een prachtig uithangbord voor de sector en ons cluster.” 

Bij de gronduitgifte op Nieuw Reijerwaard wordt de Gemeenschappelijke Regeling Nieuw Reijerwaard begeleid door JLL.