Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

LaSalle Investment Management koopt Eurocenter II van het Philips Pensioenfonds


​​

AMSTERDAM, 23 mei 2016 - LaSalle Investment Management en het Philips Pensioenfonds zijn het eens geworden over de aankoop van Eurocenter II gelegen op de Amsterdamse Zuidas. LaSalle Investment Management trad op namens haar cliënt, het Luxemburgse Encore+ Fund. 

Eurocenter II bestaat uit in totaal c.11.679 m2 aan kantoorruimte verspreid over de begane grond en 13 bovengelegen verdiepingen. De kantoorruimte is grotendeels verhuurd aan hoogwaardige huurders waaronder JCDecaux, Pathé Theatres, Fonterra, Gemalto en Kawasaki Heavy Industries.  Voor de verhuur is nog c. 1.664 m2 beschikbaar.  In de ondergrondse parkeergarage Eurocenter zijn 250 parkeerplaatsen gelegen welke deel uitmaken van het de transactie, de parkeergarage is langjarig verhuurd aan Q-Park. 

Eurocenter II maakt deel uit van het Eurocenter complex bestaande uit een drietal gebouwen, waaronder het hoofdkantoor van BinckBank (Eurocenter I) en een woontoren. Alle drie de gebouwen zijn gelegen op de ondergrondse parkeergarage Eurocenter. Gesitueerd aan de Barbara Strozzilaan ligt het complex direct naast trein station Amsterdam RAI en in de directe nabijheid van evenementen-, congres- en beurscomplex RAI, diverse hotels, restaurants en winkels.

LaSalle Investment Management werd bij de transactie geadviseerd door JLL, Houthoff Buruma en CVO Group. Philips Pensioenfonds werd geadviseerd door CBRE en Loyens & Loeff.