Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Eindhoven

Vesteda verkoopt woningen in Voorburg aan woningcorporaties Vidomes en WoonInvest

Betaalbare huurwoningen blijven behouden voor lokale woningmarkt


Vidomes en WoonInvest, de twee woningcorporaties in Leidschendam-Voorburg, hebben overeenstemming bereikt met woningfonds Vesteda over de overname van een tweetal woningcomplexen in de wijk Essensteijn in Voorburg. Vidomes neemt een complex over aan de Populierendreef (132 appartementen). WoonInvest neemt een complex over aan de Kersengaarde (126 appartementen). De formele overdracht van beide complexen vond plaats op 3 augustus 2009. Bij de overname trad Jones Lang LaSalle op als commercieel adviseur van Vesteda, De Brauw Blackstone Westbroek als juridisch adviseur.

De twee corporaties hebben tot deze overname besloten, om zo een aanzienlijk aantal betaalbare huurwoningen voor de lokale woningmarkt beschikbaar te houden. Vesteda had het voornemen alle woningen te verkopen. Beide corporaties verkopen, om de transactie te kunnen bekostigen, slechts een deel van de woningen. Door de overname blijft minimaal de helft van de woningen nu blijvend in de sociale voorraad. In dit marktsegment is nog steeds sprake van tekorten. De corporaties krijgen in beide complexen een meerderheidsbelang in de Vereniging van Eigenaren.

Visitekaartje
Door de aankoop kunnen Vidomes en WoonInvest de Haaglandse woningzoekenden blijvend huisvesten in een complex dat voorheen niet via de woonkrant werd verhuurd. De complexen bestaan uit prachtige, mooi gelegen woningen, met een goed uitrustingsniveau en luxe entrees. De corporaties kunnen, als nieuwe eigenaar, nu ook hun stempel drukken op de kwaliteit en de uitstraling van de complexen. Deze staan beide langs een belangrijke doorgaande weg, op de grens met Den Haag. Zij vormen daarmee een visitekaartje voor zowel de gemeente Leidschendam-Voorburg als de wijk Essensteijn.
 
 
Over Vidomes
Vidomes is als woningcorporatie werkzaam rond Den Haag en heeft vestigingen in Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Delft en Rijswijk. Wij werken met ruim 200 mensen aan het vitaal maken en houden van de wijken en buurten waar onze 18.000 woningen staan. Want: wonen met plezier staat bij ons hoog in het vaandel. Wij bieden huisvesting voor een brede groep mensen die hierin moeilijk zelf kunnen voorzien. Ook geven wij extra aandacht aan het verbinden van wonen, welzijn en zorg.

Over WoonInvest
WoonInvest is een woningcorporatie met een woningbezit van 8.500 woningen in Leidschendam-Voorburg, Den Haag en Scheveningen. De eerste zorg van WoonInvest is goede en betaalbare huisvesting voor mensen met een laag inkomen. Daarbij richt WoonInvest zich tevens op de huisvesting voor specifieke kwetsbare groepen op de woningmarkt, zoals ouderen en mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Naast de zorg voor goede en betaalbare woonruimte, spant WoonInvest zich in voor een gezond milieu en een prettige woon- en leefomgeving in de wijken waarin haar huurders wonen. Kortom: ‘wonen voor iedereen in een prettige omgeving.’
 
Over Vesteda
Vesteda is een vastgoedonderneming, gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van woningen en woonconcepten in de middelhoge en hogere huursector. Als marktleider in dit segment richt Vesteda zich op mensen die grote waarde hechten aan luxe wonen, een hoog wooncomfort en een aangename leefomgeving. Het totale woningaanbod van Vesteda bestaat uit ca. 28.000 woningen. Dit zijn zowel appartementen als grondgebonden woningen die zich voornamelijk bevinden in en rond steden. Voor meer informatie over Vesteda en het woningaanbod zie www.vesteda.com.