Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Zuidtoren verkocht aan Bryant Park


AMSTERDAM, 12 februari 2016 - Kantoorgebouw Zuidtoren in Hoofddorp is verworven door Bryant Park Netherlands Acquisition 1, een fonds van MCAP Global Finance (UK), voor een bedrag van 40,2 miljoen euro. Verkoper is Beleggingsconsortium Hoofddorp Beheer, vertegenwoordigd door Syntrus Achmea Real Estate & Finance.​​

Zuidtoren is gelegen aan Taurusavenue 1-41 en omvat 17.000 m2 kantoorruimte verspreid over twintig verdiepingen en 175 parkeerplaatsen in de parkeergarage onder het gebouw. Het gebouw is vrijwel volledig verhuurd aan zeventien verschillende huurders, veelal internationale organisaties die voor de locatie kiezen vanwege de goede ligging aan een NS-station en de strategische ligging ten opzichte van de grote steden en van luchthaven Schiphol. De grootste huurders in het gebouw zijn The Walt Disney Company, Seafox Operations, SHV Energy en Western Digital.

Equity Estate treedt op als investment-manager namens MCAP Global Finance. Greenberg Traurig heeft de juridische advisering voor koper uitgevoerd en CVO en Hofstede cs hebben koper respectievelijk technisch en milieutechnisch bijgestaan. Cushman & Wakefield trad op als aankopend makelaar. Syntrus Achmea Real Estate & Finance is bij de verkoop geadviseerd door JLL en Houthof Buruma.