Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Bijdrage Rijksdiensten aan duurzame vastgoedontwikkeling

Jones Lang LaSalle voert onderzoeksopdracht uit voor Raad voor Vastgoed Rijksoverheid


De Raad voor Vastgoed Rijksoverheid (RVR) heeft de Strategic Advisory afdeling van Jones Lang LaSalle de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar succesvolle internationale initiatieven ten aanzien van duurzaamheid. De RVR wil hiermee bereiken dat de rijksdiensten (bijvoorbeeld de RGD) een extra bijdrage leveren aan een duurzame vastgoedontwikkeling. De aandacht gaat daarbij zowel uit naar afzonderlijke gebouwen als naar gebouwen in het kader van gebiedsontwikkeling.

Op initiatief van Jones Lang LaSalle worden het project Allenby/Connaught (BREEAM certificering van alle gebouwen van het Ministry of Defence in UK) en de ontwikkeling HafenCity te Hamburg voor deze opdracht nader onderzocht.

Elsbeth Quispel, Head of Sustainability Services Nederland: "Voor RVR is het belangrijk dat het onderzoeksrapport de rijksdiensten inspireert tot het nemen van duurzaamheidsinitiatieven. Daarnaast is het voor Jones Lang LaSalle een mooie opdracht waarmee wij ons verder positioneren als vastgoedadviseur op het gebied van duurzaamheid."

In de Raad voor Vastgoed Rijksoverheid (RVR) werken negen diensten samen op het gebied van aankoop, verkoop en beheer van vastgoed door het Rijk. De RVR is opgericht om de kennis en informatie van diverse vastgoedafdelingen van het Rijk te bundelen.