Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

LaSalle Investment Management koopt kantoorgebouw Groot Willemsplein in Rotterdam


​​AMSTERDAM, 21 September 2015 - LaSalle Investment Management (“LaSalle”)heeft kantoorgebouw Groot Willemsplein in Rotterdam gekocht van LSI. Groot Willemsplein is gelegen in het Scheepvaartkwartier aan de voet van de Erasmusbrug. Het verhuurbaar vloeroppervlak bedraagt circa 12,800 m2 kantoorruimte en het gebouw beschikt over 68 parkeerplaatsen. 


Groot Willemsplein is in 2013 opgeleverd na een renovatie van het bestaande gebouw en de toevoeging van  drie hoogwaardige kantoorverdiepingen. Het object is volledig verhuurd aan onder andere Joulz, Grant Thornton, Chemgas en Mendix.

David Ironside, International Director, LaSalle Investment Management: “Deze aankoop past goed in onze strategie van het aankopen van Core en Core+ objecten op locatie-, technologie- en stadsrijke Europese locaties. Nederland in het algemeen en voornamelijk steden zoals Rotterdam, hebben sterke economische groeivooruitzichten en bieden daarom aantrekkelijke investeringsmogelijkheden.”

LSI werd geadviseerd door JLL, De Mik Bedrijfshuisvesting en Loyens & Loeff. LaSalle Investment Management werd geadviseerd door CBRE en NautaDutilh.