Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Coever Vastgoed B.V. koopt Woonzorgcomplex van Van Wijnen


​​​​AMSTERDAM, 31 juli 2015 Van Wijnen Projectontwikkeling Noord heeft het woon-/zorgcomplex aan de Laan Corpus den Hoorn te Groningen verkocht aan Coever Vastgoed. Het betreft een complex van 100 wooneenheden, 50 parkeerplaatsen en diverse algemene ruimten voor onder andere dagbesteding. Het complex is eind 2014 opgeleverd na een succesvolle transformatie van een voormalig kantoorgebouw met daarboven vijf nieuw gebouwde verdiepingen.

 

Het complex is langjarig verhuurd aan één professionele en gespecialiseerde zorginstelling, Stichting De Noorderbrug. "De ontwikkelaar heeft een mooi product neergezet dat aansluit op de huidige eisen en wensen van de huurder. Door de aansluiting op een aantal belangrijke megatrends in Nederland beoordelen wij deze aankoop als een stabiele belegging met een aantrekkelijk rendement/risicoprofiel en is daarmee een welkome aanvulling op onze vastgoedportefeuille.", aldus Rob van der Sterren van Coever Vastgoed.

 

De woonunits voor de cliënten van de zorginstelling kunnen in de toekomst aangewend worden als reguliere woningen. Dit maakt dat het risico voor de investeerder bij een eventueel vertrek van de zorginstelling op lange termijn, zeer beperkt is. Jorn Thoomes stelt: "Er is vanuit de markt een duidelijke behoefte aan een product waarbij een alternatief gebruik reeds gewaarborgd is bij transformaties. Op deze manier zijn er kansen voor alternatieve investeringsklassen zoals zorgcomplexen."

 

JLL initieerde deze transactie als commercieel adviseur van koper. De Jong & De Nerée Notarissen verzorgde de juridische begeleiding van Koper. Trip Advocaten & Notarissen adviseerde Verkoper in deze transactie.

Een koopsom wordt niet bekend gemaakt.