Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Nieuw distributiecentrum voor Wasco in Apeldoorn


AMSTERDAM, 2 juli 2015 - De gemeente Apeldoorn heeft een principe-overeenkomst gesloten met Wasco, een groothandel in de installatiebranche. Het bedrijf is voornemens een nieuw distributiecentrum in Apeldoorn te vestigen. Het te ontwikkelen distributiecentrum omvat circa 18.000 m² logistieke ruimte en circa 1.500 m² kantoorruimte en zal duurzaam gebouwd worden conform de BREEAM norm.

Wasco is een groothandel van formaat binnen de installatiebranche in Nederland en is onderdeel van Wolseley, een internationale distributeur. Naast het bestaande distributiecentrum van Wasco in Twello, zal een tweede distributiecentrum in Apeldoorn bijdragen aan een optimalisatie van de logistieke processen en –concepten van het bedrijf.

JLL begeleidt Wasco op commercieel gebied bij het totale proces en verzorgt het projectmanagement bij ontwikkeling van de nieuwbouw. Nysingh advocaten-notarissen begeleidt Wasco op juridisch gebied bij het gehele proces.

De gemeenteraad van Apeldoorn neemt op 9 juli een definitief besluit over de verkoop van de benodigde bouwkavel aan Wasco.