Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Commerz Real verhuurt voormalig kantoorgebouw KPMG aan Atos

Nieuwe hoofdkantoor Atos Benelux & The Nordics biedt na renovatie en verduurzaming een huisvestingsconcept waar social collaboration en gastvrijheid centraal staan.


Commerz Real Investmentgesellschaft mbH (CRI mbH) heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Atos voor circa 9.000 m2 kantoorruimte en 400 parkeerplaatsen in complex Ten Thirty aan de Burgemeester Rijnderslaan 30 in Amstelveen. Hier komt medio 2015 het nieuwe hoofdkantoor van Atos Benelux & The Nordics in het linker bouwdeel G. Het gehuurde bouwdeel bestaat uit grote verdiepingen met vloeren van ruim 2.000 m2 en wordt de komende maanden hoogwaardig gerenoveerd en verduurzaamd. Er komt onder meer een eigen vernieuwde entree voor Atos en de binnenruimte krijgt een glazen dak waardoor er een verbindend atrium ontstaat. 

Atos heeft gekozen voor deze locatie vanwege de goede bereikbaarheid, zowel per auto als openbaar vervoer, de zichtbaarheid van de locatie en omdat het qua voorzieningen functioneert als een centrumlocatie. Winkelcentrum Stadshart Amstelveen ligt op vijf minuten lopen van het kantoorgebouw en heeft een uitgebreid aanbod aan winkels, horeca en andere voorzieningen.

Maurits van Schaik, Assetmanager van Commerz Real: “De overeenkomst met Atos zien we als een belangrijke ontwikkeling voor het gebouw, maar ook voor de huidige kantorenmarkt welke nog steeds veel leegstand kent. Deze transactie illustreert een wending, waarbij grote gebruikers heel bewust kiezen voor renovatie van een bestaand kantorenpand. De renovatie en verduurzaming bieden Atos de gewenste kwaliteit, uitstraling en flexibiliteit, waardoor de keuze voor dit bestaande object een uitstekend alternatief is voor tailor-made nieuwbouw. Na totstandkoming van deze verhuurovereenkomst met Atos blijven er nog 3 hoogbouw en 3 laagbouw blokken beschikbaar voor nieuwe gebruikers van het complex. Onze verwachting is dat deze transactie andere huurders en functies voor het gebouw zal aantrekken.”

Atos heeft de aanhuur van het nieuwe pand aangegrepen om het huidige huisvestingsconcept aan te passen aan de eisen van deze tijd. Met als resultaat een concept waarin social collaboration en gastvrijheid centraal staan en er een betere aansluiting is op de behoeften van medewerkers. Er komt een ontvangstruimte waar bezoekers zich meteen thuis voelen. Een Technology Lab biedt alle ruimte voor creativiteit, medewerkers kunnen er brainstormen, kennis uitwisselen en nieuwe oplossingen ontwikkelen. In het Business Technology en Innovation Center zal Atos haar portfolio op een aantrekkelijke manier zichtbaar maken voor haar klanten. 
Commerz Real Investmentgesellschaft mbH is bij het sluiten van de overeenkomst begeleid door JLL. Atos is begeleid door Colliers International. Colliers International is tevens verantwoordelijk voor het interieur ontwerp van het nieuwe kantoor.