Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

EC Europa Immobilien verkoopt kantoorgebouw Pastoor Petersstraat te Eindhoven


AMSTERDAM, 12 november 2014 – De voormalige Duitse eigenaar EC Europa Immobilien 3 KG & Co. en de particuliere vastgoedinvesteerder City Pads Eindhoven BV hebben onlangs overeenstemming bereikt over de verkoop van het kantoorgebouw aan de Pastoor Petersstraat 170 te Eindhoven. Het gebouw omvat circa 9.500 m² bvo en beschikt over 145 parkeerplaatsen in de parkeerkelder en op het naastgelegen parkeerdek. De onroerende zaak werd namens de curator en financiers middels een transparant verkoopproces aan de markt te koop aangeboden.

Momenteel staat het kantoorgebouw grotendeels leeg en was voorheen in gebruik bij KPN ten behoeve van een callcenter. De toekomstige invulling van het gebouw is nog niet bekend. Maar gelet op onder meer de locatie in het centrum en de intenties van de koper, lijkt een herontwikkeling naar woonruimten voor de hand te liggen. De gemeente Eindhoven was bij de transactie betrokken en is eveneens voorstander van de voorgenomen transformatie naar een woonbestemming.

Het kantoor van JLL in Eindhoven heeft de verkopende partijen bij de transactie terzijde gestaan, waarbij Profound in deze casus als asset manager voor de eigenaar optrad. Het notariaat van AKD Advocaten & Notarissen in Eindhoven heeft de gehele transactie juridisch begeleid.