Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

SCHEVENINGEN/DEN HAAG

OVG Real Estate ontvangt Groene Baksteen 2014 tijdens jaarlijks Vastgoedsymposium van JLL

OVG ‘meest duurzame vastgoedbelegger van het jaar’ op basis van internationale duurzaamheidsbenchmark GRESB en het jaarthema ‘daadkracht in de markt’


​Tijdens de 23e editie van het jaarlijkse Vastgoedsymposium van JLL, dat vandaag plaatsvond in het Steigenberger Kurhaus Hotel in Scheveningen, is OVG Real Estate door JLL uitgeroepen tot ‘meest duurzame vastgoedbelegger van het jaar’. Jeppe de Boer, Chief Investment Officer van OVG Real Estate, kreeg de bij deze titel horende Groene Baksteen uitgereikt door Claudia Heimensen, Head of Sustainability van JLL. De Groene Baksteen is dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt. Doel van de Groene Baksteen is het stimuleren van groei, innovatie en inspiratie op het gebied van duurzaamheid binnen de vastgoedsector. De uitreiking van de prijs geeft meer zichtbaarheid aan beleggers die zich wat duurzaamheid betreft onderscheiden en draagt op die manier bij aan verdere verduurzaming van de sector.

De toekenning van de Groene Baksteen is gebaseerd op de resultaten van de Nederlandse deelnemers aan de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB) in combinatie met het juryoordeel van duurzaamheidsexperts van JLL. OVG Real Estate deed dit jaar voor het eerst mee aan de GRESB. Ze waren de hoogst scorende Nederlandse nieuwkomer op de lijst. Hun score lag zowel boven het Europese als het wereldwijde gemiddelde. Het juryrapport van JLL is gebaseerd op het jaarthema ‘daadkracht in de markt’ waarbij gekeken is naar het onderscheidend vermogen van de deelnemers. Daarbij is met name beoordeeld op concrete duurzame vastgoedprojecten, de maatschappelijke impact die het bedrijf realiseert en de voorbeeldfunctie die het in de markt vervult.

Claudia Heimensen zegt over de winnaar: “We hebben dit jaar gekeken naar daadkracht en maatschappelijke impact bij het bepalen van de winnaar van de Groene Baksteen. OVG Real Estate laat zien dat een bedrijf met een visie op duurzaamheid dit heel goed allround tot uiting kan laten komen, ook op het gebied van investment management. Vanuit dit perspectief signaleert OVG Real Estate kansen voor verouderd of leegstaand vastgoed en werkt, samen met ketenpartners als Search, aan duurzaam property management. Het bedrijf had in 2013 niet alleen kantoren met een BREEAM-ontwerpcertificaat in aanbouw maar heeft dat jaar ook een aantal objecten met een BREEAM-onderscheiding opgeleverd. Voorbeelden daarvan zijn het Danone Innovation Centre in Utrecht en het kantoor van Oranjewoud in Oosterhout. Het kantoorgebouw The Edge op de Amsterdamse Zuidas ontving als eerste het BREEAM NL Outstanding ontwerpcertificaat. Bovendien vervult OVG Real Estate een voorbeeldfunctie door zich al in 2007 aan te sluiten bij het ‘Clinton Climate Initiative’.”

De Groene Baksteen van JLL is een prijs die als doel heeft duurzaamheid binnen de vastgoedbeleggingsmarkt te stimuleren en het belang van duurzaamheid te blijven benadrukken. Tegelijkertijd wil JLL met de uitreiking van de Groene Baksteen een compliment geven aan beleggers die een goed en aansprekend voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. Wereldwijd heeft JLL duurzaamheid al jarenlang hoog op de agenda staan en is het onderdeel van de bedrijfsdoelen. Binnen de ‘Greendesk’ zijn de Nederlandse duurzaamheidsexperts van JLL actief op het gebied van onder meer portefeuille management en greenleases.

 

Aan de Groene Baksteen is een geldbedrag van € 2.500,- gekoppeld dat de winnaar beschikbaar kan stellen aan een zelfgekozen goed doel.

 

Claudia Heimensen, Head of Sustainability JLL (links) overhandigt de Groene Baksteen aan Jeppe de Boer, Chief Investment Officer van OVG Real Estate (rechts)