Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Onze Lieve Vrouwe Stichting verkoopt kloostercomplex

Verpleeghuis St. Elisabeth te Lage Vuursche


​Onze Lieve Vrouwe Stichting in Amersfoort verkoopt het Sint Elisabeth Verpleeghuis in Lage Vuursche aan Stichting Zorgpalet Baarn-Soest. Het complex was de laatste decennia verhuurd aan zorgverlener Stichting Verpleging en Verzorging Beukenstein die sinds 2 juli 2014 is opgegaan in Stichting De Opbouw. Laatst genoemde zal via haar werkmaatschappij Stichting Zorgpalet Baarn-Soest het Sint Elisabeth Verpleeghuis herontwikkelen naar een locatie waar verpleegzorg op basis van de hedendaagse eisen gecontinueerd wordt en waar de huidige kapelfunctie van de locatie kan worden voortgezet.

Het verpleeghuis omvat ruim 6.200 m² bruto-vloeroppervlak en ligt op een perceel van 3,9 hectare in de bossen van Lage Vuursche direct achter kasteel Drakestein. Het complex is gesticht in 1927 en diende eerst als klooster. Sinds 1983 wordt de locatie gebruikt als verpleeghuis. Herontwikkeling zal in de komende jaren gefaseerd plaatsvinden, zodat de bewoners van het complex op de locatie kunnen blijven wonen.

De koper is in deze transactie geadviseerd door Ans de Wijn Bedrijfshuisvesting. JLL heeft de verkoper, Onze Lieve Vrouwe Stichting, geadviseerd in deze transactie.