Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Sven Bertens benoemd tot Head of Research JLL


​Sven Bertens (32) is per 1 mei 2014 benoemd tot Head of Research bij JLL. Bertens is de opvolger van Michael Hesp die zijn carrière voortzet bij CBRE Global Investors. Bertens werkt sinds 2007 bij JLL, meest recent als senior consultant/researcher. Naast zijn werk als consultant is hij in zijn nieuwe functie eindverantwoordelijk voor het researchteam en het researchprogramma van JLL. Vanuit deze functie levert hij een belangrijke bijdrage aan het Thought Leadership-programma van JLL.

Over zijn ambities als Head of Research zegt Bertens: “Research neemt binnen de vastgoedbranche een steeds belangrijkere positie in. Excellente marktinformatie is de sleutel tot een transparante vastgoedmarkt. Inzicht in trends en ontwikkelingen vormt de basis voor strategische keuzes van beleggers, ontwikkelaars en gebruikers van vastgoed. In mijn nieuwe rol ben ik dagelijks bezig met het vergaren van kennis over de impact van onder meer economische ontwikkelingen en kapitaalstromen op de vastgoedmarkt. Maar ook over de veranderende wensen van gebruikers en de problematiek van overheden als het gaat om bijvoorbeeld leegstand en ontwikkellocaties. Research vormt het hart van onze organisatie, wij vertalen inzichten naar concrete handvatten, kansen en mogelijkheden voor onze opdrachtgevers.”

Het researchteam van JLL maakt deel uit van het Strategic Advisory-team dat onder leiding staat van Pim Macke en dat in totaal twaalf medewerkers telt.