Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Scania tekent wereldwijde vastgoedovereenkomst met JLL


​​De Zweedse autofabrikant Scania heeft op het gebied van vastgoed een wereldwijde raamovereenkomst getekend met JLL. Scania benoemt JLL met deze overeenkomst tot de wereldwijde ‘preferred supplier’ voor consultancy- en adviesdiensten wat betreft commercieel vastgoed. Scania is een toonaangevende producent van vrachtwagens, bussen en industrie- en scheepsmotoren. De multinational heeft een verkoop- en serviceorganisatie in meer dan 100 landen.
Binnen de overeenkomst met JLL vallen onder meer de volgende diensten:
• Project & Development Services (nieuwbouw, rennovatie, planning )
• Transacties (aan- en verkoop van grond en vastgoed, verhuur, sale & leaseback transacties)
• Taxaties
Daarnaast kan JLL op verzoek van Scania aanvullende diensten leveren op het gebied van facility management, werkplekstrategie, huuradministratie en locatieanalyses.

Jan Andark, Head of Real Estate Services bij Scania: “Wereldwijd hebben wij een groot aantal vastgoedprojecten. Door een externe adviseur te benoemen kunnen we meerdere wereldwijde werkstromen efficiënt beheren via één contactpersoon bij JLL vlakbij ons hoofdkantoor in het Zweedse Södertälje.”

Marie Cronstrom, Head of Corporate Solutions bij JLL in Zweden voegt daar nog aan toe: “Bij Zweedse multinationals is sprake van een groeiende trend om vastgoedadvies voor meerdere markten uit te besteden. Door het benoemen van een externe adviseur kunnen bedrijven profiteren van maximale productiviteitsopbrengst zonder dat het ten koste gaat van controle of de snelheid in de uitvoering”

Vincent Lottefier, Global Director and Chief Executive Officer - Corporate Solutions, Europe, Middle East & Africa bij JLL: “Sinds 2012 werken wij al samen met Scania. Ik ben verheugd dat de relatie met JLL nu verder is geformaliseerd. Dat biedt ons de kans een breed en waardevol pakket vastgoedconsultancydiensten aan te bieden voor nu en de nabije toekomst.”