Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Rotterdam

Coolblue opent nieuw hoofdkantoor in Central Plaza Rotterdam


• Geheel gerenoveerde kantoorlocatie van ca. 4.000 m² aan het Weena in Rotterdam • Huurovereenkomst voor 10 jaar afgesloten met eigenaar Unibail-Rodamco • Inspirerende locatie past bij de groeiambities van de retailer die zich ‘ beste webwinkel van Nederland’ mag noemen.
Coolblue, een van de grootste retailers op het gebied van consumentenelektronica, opent binnenkort de deuren van haar nieuwe hoofdkantoor in het Central Plaza in Rotterdam. Op deze nieuwe locatie zal Coolblue ca. 4.000 m² kantoorruimte in gebruik gaan nemen aan het Weena in Rotterdam. Coolblue sloot hiervoor met eigenaar Unibail-Rodamco een huurovereenkomst voor tien jaar.
Central Plaza: hoogwaardig kantoor met energielabel A tegenover Rotterdam Centraal Station.
Central Plaza is een multifunctioneel complex met winkels en kantoren in eigendom van Unibail-Rodamco, de grootste beursgenoteerde vastgoedbelegger van Europa. In 2011-2012 heeft Unibail-Rodamco 16.000 m² kantoorruimte in Central Plaza zeer hoogwaardig gerenoveerd.  Central Plaza ligt tegenover het vernieuwde openbaarvervoersknooppunt Rotterdam Centraal Station in het Central Business District en op het snijpunt van het commerciële en culturele hart van de stad. Het door de renovatie verworven energielabel A onderschrijft de duurzaamheidsambities van zowel eigenaar/belegger Unibail-Rodamco als die van huurder Coolblue.
Coolblue: winnaar Thuiswinkel Award voor beste webwinkel van Nederland.
Coolblue is een cross channel retailer voor consumentenelektronica in Nederland en België. Sinds de oprichting in 1999 is het bedrijf gegroeid naar zo’n 165 gespecialiseerde webshops, vijf fysieke winkels, 280 medewerkers en meer dan 1,5 miljoen klanten. Eind maart 2012 won Coolblue drie Thuiswinkel Awards waaronder de hoofdprijs: de vakprijs voor Beste Webwinkel. Hiermee versloeg zij concurrenten zoals Bol.com en DeBijenkorf.nl.
Pieter Zwart, directeur van Coolblue: “De afgelopen jaren hebben wij een sterke groei doorgemaakt. We zien ook voor de komende jaren kansen om te groeien, juist in de huidige economische tijd. Consumenten zijn kritisch op de uitgaven die zij doen. Zij hebben meer dan ooit behoefte aan gedegen advies, goede service en snelle levering wanneer en waar zij dat willen. Dit wordt elke dag mogelijk gemaakt door onze 280 collega’s die het elke dag een beetje beter willen doen. Om onze medewerkers te blijven binden aan ons bedrijf en aantrekkelijk te zijn voor potentiele medewerkers, is de werkplek die wij onze mensen bieden van groot belang. Niet voor niets laten we onze eigen mensen meedenken over het interieur. De plek en de inrichting moet wat ons betreft passen bij wie we zijn, bij onze bedrijfscultuur en bij onze ambities. Dat betekent voor ons een inspirerende en moderne plek in het hart van de stad die zeer goed bereikbaar is. Dit kunnen we realiseren in Central Plaza.”
Jones Lang LaSalle begeleidde de verhuur van het nieuwe hoofdkantoor aan Coolblue. Ook de verhuur van de resterende beschikbare kantoormeters in het gebouw is door eigenaar Unibail-Rodamco in handen gegeven van Jones Lang LaSalle in collegiale samenwerking met Colliers International. Coolblue werd bij deze transactie geadviseerd door Metz Vastgoed.