Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle begeleidt verkoop DSB Museum Opmeer


• Museum ontworpen door architect Herman Zeinstra met een oppervlak van 10.0000 m2. • Multifunctioneel gebouw met bestemming museum, onderwijsinstelling, medische kliniek of gebouw voor religieuze samenkomsten. • Start verkoop dinsdag 3 april via openbare inschrijving in twee rondes • Meer informatie via http://www.jll.nl/dsb

Amsterdam, 3 april 2012 – Jones Lang LaSalle gaat in opdracht van de curator van DSB Beheer de verkoop van het voor meer dan 80 procent afgebouwde DSB Museum voor Magisch Realisme organiseren en begeleiden. De verkoop van het museum verloopt via een openbare inschrijving. Vanaf dinsdag 3  april 2012 zijn via een dataroom de verkoopinformatie en de voorwaarden in beknopte vorm beschikbaar. Na registratie op de website is voor belangstellenden een uitgebreider informatiepakket verkrijgbaar. Tot 30 mei 2012 kunnen partijen hun bieding en een eventuele bijbehorende ontbindende voorwaarde (financiering) schriftelijk indienen bij notariskantoor CMS Derks Star Busmann. Hierna kan een tweede ronde volgen waarin geïnteresseerde partijen een definitief voorstel kunnen doen, een eventuele tweede ronde duurt dan tot 25 juli 2012. Naar verwachting kan dan begin augustus 2012 worden bekendgemaakt of en aan wie het museum is verkocht.

Nard Schuddebeurs, Hoofd Capital Markets bij Jones Lang LaSalle Nederland, zegt over de verkoop: ”Omdat iedereen belang heeft bij een passende nieuwe bestemming voor dit unieke object, doen wij er alles aan zoveel mogelijk partijen de kans te geven deel te nemen aan het verkoopproces. Transparantie en een eerlijke kans voor iedereen staan dan ook voorop. Op die manier willen we omstandigheden creëren die de kans op een nieuwe toekomst voor het DSB Museum maximaliseren. Wij verwachten een goede verkoopprijs te kunnen realiseren, die past bij de omstandigheden waaronder het museum wordt aangeboden.”

Het bakstenen gebouw, ontworpen door architect Herman Zeinstra van DOK Architecten, heeft een oppervlak van 10.000 m2 en staat op een kavel van 35.000 m2. Het staat midden in het vlakke polderland van de Noord-Hollandse gemeente Opmeer en is oorspronkelijk gebouwd voor het onderbrengen en tentoonstellen van de privécollectie van het echtpaar Dirk en Baukje Scheringa – De Vries. Vanwege het faillissement van de DSB Bank en de daaraan gelieerde organisaties is de collectie inmiddels niet meer in hun bezit.