Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Rotterdam

Gemeente Gouda verkoopt ‘De Goudse Praktijkschool’


Het voormalig schoolgebouw ‘De Goudse Praktijkschool’ gelegen aan de Elizabeth Wolffstraat 1 te Gouda, is onlangs verkocht door de Gemeente Gouda. Het Rijksmonumentale object, met een vloeroppervlakte van ca. 1.000 m², is in 1930 gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School en ontworpen door de Goudse stadsarchitect H. de Meer.
De Goudse Praktijkschool is verkocht aan een groep particuliere beleggers uit Gouda die het zal herontwikkelen naar een paramedisch zorgcentrum. Jones Lang LaSalle heeft de Gemeente begeleid bij de verkoop. Dutch Monuments Europe heeft de Gemeente geadviseerd in het herontwikkelingstraject met koper en omwonenden. De notariële afwikkeling is verzorgd door notariskantoor Dirk Jan Blok uit Gouda.
 
Door deze verkoop heeft de Gemeente gehoor gegeven aan een wens van de lokale gemeenschap en zorg gedragen voor een hernieuwde, kwalitatief hoogwaardige invulling van een van de velen monumentale gebouwen in de Gemeente Gouda. Het behoud van het gebouw met de bijbehorende terreininrichting stond in de verkoopprocedure centraal. Daarnaast zijn in de randvoorwaarden ook de aspecten cultuurhistorie, planologie, stedelijk woonmilieu, openbare ruimte en milieu opgenomen.
 
Over Dutch Monuments Europe
Dutch Monuments Europe (DME) is een gespecialiseerd adviesbureau op het gebied van cultureel erfgoed en rijksmonumentaal vastgoed. Haar advisering heeft geleid tot de succesvolle voltooiing van talrijke binnenstedelijke her-ontwikkelingsprojecten. DME treedt op voor semi-overheidsinstellingen en Gemeentelijke diensten en werkt als verbinding tussen het historische project, de verschillende overheidsdisciplines, omwonenden en andere betrokkenen. Voor meer informatie, bezoek de website www.dutchmonuments.eu.