Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Atos Origin huurt Essent-gebouw in Arnhem


Essent heeft op kantorenpark Papendorp in Utrecht 3933 m2 kantoorruimte en 

89 parkeerplaatsen gehuurd in het gebouw Secoya E aan de Papendorpseweg 91. Daarnaast heeft Atos Origin een huurovereenkomst gesloten voor kantoorruimte in de Parktoren aan de Nieuwe Stationsstraat 20 in Arnhem. Deze transactie betreft circa 2776 m2 en 44 parkeer- plaatsen.


Het energiebedrijf Essent is momenteel druk bezig met haar nieuwe Location Policy. Met dit plan wordt het aantal vierkante meters en locaties geconcentreerd en ook Het Nieuwe Werken ingevoerd. DTZ Zadelhoff was daarom namens Essent op zoek naar een nieuwe locatie in Utrecht. Daarnaast werd de huidige locatie in de Parktoren in Arnhem te huur aangeboden.

Atos Origin was op zoek naar een nieuwe locatie in Arnhem, omdat de huurverplichting van de huidige kantoorruimte was opgezegd. Zowel het gebouw Secoya E als de Parktoren voldeed aan de programma's van eisen van beide partijen. Hierbij waren onder andere de bereikbaarheid, het opleveringsniveau, de duurzaamheid en de uitstraling van de gebouwen van belang. Bijkomend voordeel voor Essent en Atos Origin was dat de lopende huurverplichtingen zeer sterk konden worden beperkt. Essent heeft in Utrecht een langjarige huurovereenkomst gesloten met de verhuurder, Stichting Pensioenfonds Metaal en Techniek, vertegenwoordigd door Mn Services nv. Atos Origin is in Arnhem een onderhuurovereenkomst aangegaan met Essent tot het einde van haar huurverplichting.

Jones Lang LaSalle behartigde de belangen van Atos Origin Nederland bv zowel bij de aan- als de verhuur.