Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Gemeente Utrecht verhuurt ca. 6.270 m² in het Stadskantoor aan het Ministerie van VWS


 

Jones Lang LaSalle heeft de Gemeente Utrecht begeleid bij de verhuur van de bovenste verdiepingen van Toren Zuid in het Stadskantoor, ter grootte van circa 6.270 m² kantoorruimte. Huurder van het Stadskantoor, gelegen aan het Stadsplateau nr. 1 te Utrecht, is de Rijksgebouwendienst (RGD), met als gebruiker het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

 

 
De gemeente Utrecht is eigenaar van het Stadskantoor aan de westzijde van het centraal station Utrecht. Dit gebouw omvat circa 56.000 m² en is momenteel in aanbouw. De planning is dat medio Q4 2014 het gebouw in gebruik zal worden genomen. Het Stadskantoor ‘de plek voor samenwerking en ontmoeting‘ is een kwalitatief duurzaam nieuw gebouw met BREEAM-NL keurmerk. Het nieuwe kantoor zal in zijn vorm en techniek aansluiten bij de wensen van huidige en toekomstige kantoorgebruikers. Het object is 70 – 90 meter hoog, verdeeld over een begane grond en 21 verdiepingen met circa 160 parkeerplaatsen en 2.200 stallingsplaatsen voor fietsen.
 

 

Het Ministerie van VWS, verantwoordelijk voor het maken van het overheidsbeleid op het terrein van de gezondheidszorg, de maatschappelijke zorg en sport, zal in het goedbereikbare Stadskantoor, gelegen in hét hart van Nederland, de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ), Inspectie Jeugdzorg (IJZ) en het Zorgloket onderbrengen. Met deze huurder wordt de doelstelling van het Stadskantoor ‘de plek voor samenwerking en ontmoeting’, alleen maar versterkt.

 

De opdracht is door Jones Lang LaSalle Utrecht exclusief uitgevoerd namens de Gemeente Utrecht. Olaf Vogelaar, directeur Jones Lang LaSalle regio Utrecht: “Vanuit de kennis van Jones Lang LaSalle over de lokale ontwikkelingen en het aanbod binnen het stationsgebied Utrecht ontstond al snel een duidelijk beeld van het soort gebruiker dat past bij deze goed bereikbare, centraal gelegen en duurzame locatie. Het Stadskantoor sluit uitstekend aan bij de behoeften van het Ministerie van VWS. Het bevestigt de profilering van Utrecht als vestigingsplaats voor overheden, semi-overheden, bedrijven en instellingen die actief zijn binnen de zorg, ICT en de creatieve sector.”

De animatie ‘Stadskantoor Utrecht, architectuur en stedelijke inpassing’ geeft een impressie van het gebouw en de ligging in het stationsgebied http://www.youtube.com/watch?v=CPWlOAoUM6U