Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle centraliseert activiteiten binnen Nederland

Dienstverlening vanuit hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Rotterdam en Eindhoven


Jones Lang LaSalle maakt vandaag bekend dat de activiteiten in Nederland meer worden gecentraliseerd. In de Randstad sluiten de vestigingen Utrecht en Den Haag en worden de klanten vanaf januari 2014 bediend vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam en het kantoor in Rotterdam. Voor Zuid-Nederland blijft Jones Lang LaSalle opereren vanuit het kantoor in Eindhoven. De centralisatie komt enerzijds voort uit de strategische focus op het bedienen van de regio’s Randstad/Groot Amsterdam en Zuid-Nederland. Anderzijds gaat het om het optimaliseren en verbeteren van de efficiëntie van informatie- en klantmanagement. De centralisatie heeft geen effect op de werkgelegenheid bij de Nederlandse vestiging van het internationale vastgoedconcern.

 

Vincent Querton, CEO Benelux, zegt hierover: “De grote steden in de Randstad hebben zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een netwerk van goed met elkaar verbonden steden dat alle kenmerken heeft van een metropool. Beleggers en gebruikers, en zeker die uit het buitenland, kijken meer dan ooit naar Groot Amsterdam. Vanuit internationaal perspectief is Groot Amsterdam, na Londen, Parijs en het Rijn & Ruhrgebied, de vierde stad in Europa.”
“Deze visie op de Nederlandse vastgoedmarkt maakt dat Jones Lang LaSalle met twee kantoren in de Randstad een duidelijke footprint heeft. Voor Zuid-Nederland ligt de focus vooral op de groeimarkten industrieel en logistiek vastgoed en distributiecentra waarbij sprake is van een sterke verbondenheid met de vastgoedmarkt in België. Jones Lang LaSalle anticipeert op goede resultaten over het jaar 2013, zowel in Nederland als in EMEA. We verwachten dat de centralisatie zal bijdragen aan verdere groei en productiviteitsverbetering van de Nederlandse organisatie.”