Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Essent met ‘@nders Werken’ winnaar van de Winning Workplace Award 2013

Jones Lang LaSalle reikt voor de tweede keer vastgoedonderscheiding uit voor innovatief kantoorgebruik


Jones Lang LaSalle heeft zojuist Essent uitgeroepen tot winnaar van de Winning Workplace Award 2013. Deze tweejaarlijkse award is een onderscheiding voor kantoorgebruikers die op een vooruitstrevende en innovatieve manier invulling geven aan trends en ontwikkelingen op de kantoorgebruikersmarkt. De prijs is tijdens het FMM Marktevent in The Upper Deck in Naarden in ontvangst genomen door Marcel Broumels, Strategic FM Demand & Supply Manager bij Essent. De winnaar is door een onafhankelijke en professionele jury gekozen uit de drie genomineerden – Eneco, Essent en Makro Nederland - voor de finale van deze prijs. Dit jaar heeft de jury speciaal aandacht besteed aan HR-aspecten die gerelateerd zijn aan werkplekinnovatie, zoals de impact op de cultuur en de formele en informele interne communicatie en het creëren van een open en innovatieve cultuur.  

 

Eelco Hoet, Director Tenant Representation van Jones Lang LaSalle en voorzitter van de jury, reikte de prijs vanmiddag uit: “Ook dit jaar was het niveau van de finalisten ongekend hoog. De jury is zeer onder de indruk van de overtuiging, de innovativiteit en het enthousiasme waarmee wordt gewerkt aan betere werkplekken binnen Nederlandse kantoren. Essent is een fantastische winnaar. Met het concept ‘@nders Werken’ en de manier waarop dit is geïmplementeerd, is Essent een voorbeeld voor kantoorgebruikers in Nederland. Het bedrijf is ongelofelijk sterk in het onophoudelijk blijven zoeken naar het optimum tussen de behoeften van de medewerkers, productiviteitsverbetering, kostenreductie, flexibiliteit, klanttevredenheid en duurzaamheid. Vanaf het allereerste moment zijn medewerkers zo veel mogelijk betrokken bij het veranderingsproces en is er gezorgd voor een stevige borging binnen de organisatie. Essent volgt daarbij een integrale aanpak en blijft continu zoeken naar verbeteringen.”

 

De jury heeft haar oordeel vooral gebaseerd op de ‘human impact’ van de gekozen werkplekstrategie. De genomineerden zijn beoordeeld op de aspecten gebouw en werkplek, locatie, samenwerking met derden, HR-beleid en cultuur. Het juryrapport zegt over deze aspecten bij Essent: “Bij de start van het project ‘@nders Werken’ is Essent niet over één nacht ijs gegaan. Vanaf de start is het project procesmatig aangepakt en hebben HR, IT en facility management multidisciplinair samengewerkt. De directie is vanaf het allereerste moment actief betrokken en via stuurgroepen zijn de belangen van de medewerkers geborgd. Thuis- en elders werken zijn integraal onderdeel van het project ‘@nders Werken. Medewerkers zijn intensief begeleid bij hun keuze voor werken op kantoor, thuis of elders en worden ook financieel ondersteund bij het inrichten van een goede thuiswerkplek. Met name op het gebied van facility management is veel veranderd, onder meer door intensief samen te werken met diverse externe partijen.” De conclusie van de jury is dat het project @nders Werken op een zeer integere, grondige en procesmatige manier is opgezet en uitgerold. Het project heeft een positieve impact op alle aspecten van de bedrijfscultuur en de werkbeleving van heel veel medewerkers van Essent. Over alle details is nagedacht en deze nieuwe aanpak is doorgevoerd en geborgd tot in alle haarvaten van de organisatie. Kortom, Essent levert, ook wat betreft kantoorhuisvesting!

 

In totaal schreven zich 23 organisaties in voor de Winning Workplace Award 2013. De jury heeft deze organisaties beoordeeld aan de hand van vooraf aangegeven criteria. Dit resulteerde in een shortlist van zes organisaties waarop het publiek een stem kon uitbrengen via internet. Deze stemronde bracht het aantal genomineerden terug naar drie finalisten, te weten Eneco, Essent en Makro Nederland. In oktober heeft de jury deze organisaties bezocht en gesproken met medewerkers, managers en de verantwoordelijken voor het werkplekconcept van de betreffende organisaties. De informatie uit deze jurybezoeken vormde de basis voor het eindoordeel van de jury.
 
Marcel Broumels (midden) en Catherine Boon (rechts) van Essent nemen de Winning Workplace Award 2013 in ontvangst van juryvoorzitter Eelco Hoet (links), Director Tenant Representation Jones Lang LaSalle.