Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Art Hotel Eindhoven verkocht aan Inntel Hotels


Deze week is het Best Western Premier Art Hotel in Eindhoven verkocht aan Inntel Hotels. De verkoop betreft het hotelvastgoed, de exploitatie van het hotel en de in het hotel aanwezige roerende zaken die door een faillissement half augustus 2013 aan de Rabobank waren verpand.

De curator, verbonden aan Holla Advocaten in Eindhoven, voerde sinds het faillissement het bewind over het hotel. Met de verkoop aan de Nederlandse hotelgroep Inntel is de exploitatie van het hotel, inclusief personeel, met onmiddellijke ingang overgenomen waardoor de deuren van het hotel open konden blijven. De verkoop behelst een transactievolume van circa € 22 miljoen.

Het Art & Woonhotel, gelegen in het hart van Eindhoven, opende in 2009 haar deuren en is onderdeel van het voormalige Philips Lichttorencomplex dat als rijksmonument is aangemerkt. Met de bijzondere inrichting en afwerking onderscheidt dit hotel zich van de concurrentie; de styling is een mix van antiek, design en kunst. Elke kamer en elke openbare ruimte heeft een andere uitstraling door de diversiteit aan meubilair, sanitair en stoffering. In totaal beschikt het hotel over 227 kamers, een á la carte restaurant, vergaderzalen en een eigen parkeerkelder. Inntel Hotels heeft naast Eindhoven ook hotels in Amsterdam, Rotterdam en Zutphen.

Bij deze transactie waren het Capital Markets team van Jones Lang LaSalle in Eindhoven, Invast Hotels uit Den Haag alsmede de advocatuur en het notariaat van AKD Prinsen Van Wijmen uit Eindhoven betrokken.