Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Victory Advisors wint Gouden Baksteen en CBRE Global Investors wint Groene Baksteen op 22e Vastgoedsymposium Jones Lang LaSalle


Tijdens de 22e editie van het Vastgoedsymposium van Jones Lang LaSalle, dat vandaag plaatsvindt in Het Kurhaus in Scheveningen, zijn zojuist de Gouden Baksteen en de Groene Baksteen uitgereikt. De Gouden Baksteen is gewonnen door Victory Advisors, de Groene baksteen door CBRE Global Investors.

Winnaar Gouden Baksteen: Victory Advisors
De Gouden Baksteen is gekoppeld aan het jaarlijkse onderzoek van Jones Lang LaSalle naar het vastgoedbeleggingsbeleid van professionele vastgoedbeleggers in direct Nederlands vastgoed. In het onderzoek nomineren de ondervraagde beleggers, waaronder dit jaar voor het eerst ook internationale beleggers, een collega die zich in hun ogen het afgelopen jaar heeft onderscheiden in onder meer strategie, gevoerd beleid of behaalde prestaties.

Victory Advisors, die zich met de Gouden Baksteen ‘Vastgoedbelegger van het jaar’ mag noemen, komt binnen het onderzoek naar voren als een belegger met visie, een eigen koers en durf. Zo liepen zij voorop bij verwerving van opportunistische portefeuilles. Recent bevestigden ze dit imago met de aankoop van het Atrium-gebouw op de Amsterdamse Zuidas. Eerder dit jaar kochten ze een kantorenportefeuille van UBS Euro Value Added (EVA) Real Estate fonds. Het private fonds Victory Advisors is opgericht door Erik Moresco, voormalig managing director van de Blackstone Group en is gevestigd in Luxemburg. De twee andere partners van Victory Advisors zijn de Nederlander Edwin van Emmerik en de Engelsman Simon Norris.

Winnaar Groene Baksteen: CBRE Global Investors
De Groene Baksteen is gewonnen door CBRE Global Investors die zich hiermee de ‘meest duurzame vastgoedbelegger van het jaar’ mag noemen. Het winnen van de Groene Baksteen is gekoppeld aan de Global Real Estate Sustainability Benchmark (GRESB). Nominatie voor de Groene Baksteen vindt plaats op basis van de resultaten van Nederlandse deelnemers aan deze benchmark die is gericht op duurzaamheidsbeleid en duurzaamheidsinitiatieven van institutionele beleggers en vastgoedfondsen.

Uit de GRESB-resultaten blijkt dat CBRE Global Investors de hoogst scorende Nederlandse deelnemer is. Voor het vierde jaar op rij staat de organisatie in de top drie van de GRESB. De organisatie behaalde bovendien de hoogste Europese score in het segment kantoren. Ten opzichte van 2012 verbeterde CBRE Global Investors de resultaten binnen dit segment met 27 procent. In de Global Overall Ranking is de organisatie gestegen van plaats 46 naar plaats 8. CBRE Global Investors staat met drie fondsen in de top vijf van de GRESB (Dutch Office Fund, Dutch Retail Fund en Dutch Residential Fund).

Aan beide prijzen is een geldbedrag van € 2.500,- gekoppeld dat de winnaar kan besteden aan een door hem gekozen goed doel.