Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle benoemt Paul Verheggen tot Chairman Valuation Advisory en Arnold de Bue tot Head of Valuation Advisory


Jones Lang LaSalle, de internationale vastgoedadviseur, heeft zojuist bekendgemaakt dat Arnold de Bue is benoemd tot Head of Valuation Advisory in Nederland. De Bue is ruim 12 jaar werkzaam als vastgoedadviseur bij Jones Lang LaSalle, waarvan de laatste 7,5 jaar op directors niveau in het Valuation Advisory team. Hierbij was hij verantwoordelijk voor een deel van de taxatieactiviteiten. De Bue neemt de dagelijkse leiding over van Paul Verheggen.

Verheggen gaf de afgelopen 20 jaar leiding aan het team dat binnen Jones Lang LaSalle verantwoordelijk is voor advisering op het gebied van vastgoedwaardering en uitvoering van vastgoedtaxaties. Verheggen is benoemd tot Chairman Valuation Advisory van Jones Lang LaSalle in Nederland en blijft lid van het Strategic Advisory Committee van de Nederlandse vestiging. Verheggen heeft de afgelopen jaren een leidende rol gespeeld in de ontwikkeling van vastgoedwaardering, zowel binnen als buiten Jones Lang LaSalle. Zo is hij Fellow van de Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS), lid van de taxatiecommissie van de RICS en lid van de Kamer Bedrijfsmatig Vastgoed van VastgoedCert. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan waarderingen voor de IPD Nederlandse Vastgoedindex en aan de samenwerking tussen grote taxatiekantoren, onder andere als medeoprichter van Centraal Taxatie Overleg (CTO) Nederland.

De benoeming van De Bue gaat vooraf aan zijn presentatie van een nieuwe denkrichting voor vastgoedwaardering op de 22e editie van het Vastgoedsymposium van Jones Lang LaSalle dat morgen, 17 september, plaatsvindt in het Kurhaus in Scheveningen. Essentie van zijn betoog is dat er voldoende referenties zijn om goed onderbouwd de marktwaarde van vastgoed te bepalen. De Bue: “De beleggers van vandaag kijken fundamenteel anders naar de waarde van vastgoed. Niet de markthuur van een object maar vooral de inschatting van de verhuurbaarheid na afloop van het lopende huurcontract en de restwaarde zijn bepalend voor de waarde van het vastgoed. Dát is wat telt voor de huidige generatie kopers op de vastgoedmarkt. Voor een groot deel zijn dit Angelsaksische partijen die traditioneel al waarderen volgens deze methode.”

Als het gaat om waarderen op basis van marktwaarde heerst onder een deel van de huidige vastgoedbeleggers de opinie dat er bij gebrek aan referentiemateriaal moet worden teruggegrepen op beleggingswaarde. De Bue pareert dit argument: “Ook in de huidige markt met relatief minder transacties, is de marktwaarde van vastgoed heel goed te bepalen. Uiteraard heb je voldoende referentiemateriaal nodig, maar dat hebben wij. Samen met DTZ en CBRE hebben wij 25 procent van alle transacties over de afgelopen anderhalf jaar geanalyseerd. Dat biedt genoeg informatie om op marktwaarde te kunnen taxeren.”

Vincent Querton, CEO Jones Lang LaSalle Benelux, zegt over de benoemingen: “De benoeming van Paul Verheggen tot Chairman is belangrijk voor de continuïteit van onze dienstverlening aan onze klanten en voor de positionering van Jones Lang LaSalle als marktleider bij verschillende nationale en internationale overheden en professionele beroepsorganisaties. Met de overdracht van de day-to-day verantwoordelijkheid aan Arnold de Bue, heeft hij nadrukkelijker de handen vrij om zich te richten op nieuwe initiatieven en ontwikkelingen binnen het vakgebied en het behartigen van de belangen van onze klanten en het onderhouden van goede relaties met hen. Arnold de Bue is een sterke opvolger. Hij kent het klappen van de zweep, weet wat er speelt in het vak en heeft een uitstekende relatie met zowel opdrachtgevers als het team waaraan hij leiding gaat geven. Het is mooi voor zowel onze mensen als onze klanten dat wij op deze manier de opkomende generatie alle ruimte kunnen geven voor verdere groei en ontwikkeling.”