Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle benoemt Claudia Heimensen tot Head of Sustainability Services


Jones Lang LaSalle heeft Claudia Heimensen per 1 oktober benoemd tot Head of Sustainability Services. In deze functie is zij onder meer verantwoordelijk voor de Greendesk van Jones Lang LaSalle. Zij gaat zich richten op advisering en begeleiding van duurzaamheidsinitiatieven en activiteiten op dit terrein die zijn gerelateerd aan vastgoed. Vanuit de Greendesk focust Heimensen op de totale huisvestingsketen: van beleggers en ontwikkelaars tot gebruikers en publieke partijen. Daarnaast is Heimensen verantwoordelijk voor business development. Binnen Jones Lang LaSalle gaat zij deel uitmaken van het Strategic Advisory team dat onder leiding staat van Pim Macke.

Heimensen was hiervoor werkzaam bij Dura Vermeer, koploper op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Zij vervulde hier de functies van projectontwikkelaar, projectleider en corporate manager Duurzaamheid en MVO. In deze laatste functie richtte zij zich op de ontwikkeling van de duurzaamheidsstrategie van Dura Vermeer. Daarvoor adviseerde zij onder andere gemeenten, provincies en bedrijven over duurzaamheid.

Heimensen zegt over haar ambities binnen de Greendesk: “Duurzaamheid is een niet meer weg te denken thema binnen de bouw- en huisvestingsketen. Samenwerking is daarbij een belangrijk sleutelwoord. De afgelopen jaren zijn daarbij belangrijke stappen gezet, denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen op het gebied van greenleases en BREEAM-certificeringen. Het gaat niet alleen om duurzaam ontwikkelen en bouwen van vastgoed maar ook om duurzaam gebruik, exploitatie en beheer. Binnen de Greendesk zal ik me richten op al deze aspecten.”

Heimensen heeft samengewerkt met de Dutch Green Building Council bij de ontwikkeling van BREEAM-certificeringen. Ook adviseerde zij Bouwend Nederland over hun duurzaamheidsagenda en daaraan gerelateerde onderzoeken. Verder werkte Heimensen intensief samen met de Gemeente Haarlemmermeer, Rabobank en Schiphol bij onder meer de oprichting van incubator Enginn. Enginn stimuleert initiatieven, innovaties, ondernemerschap en werkgelegenheid gericht op de duurzaamheidstransitie in de Amsterdam Metropool Area. Ook was Heimensen betrokken bij het jaarlijkse Real Estate evenement SHARE in de Haarlemmermeer.

Voordat Heimensen bij Dura Vermeer in dienst trad, studeerde zij Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam en aan de Technische Universiteit Delft. Deze laatste studie rondde ze af binnen het ‘Climate Adaptation Lab’ waarbij ze onderzoek deed naar de toekomstige klimaatbestendige bouwopgave. Tijdens haar beginjaren bij Dura Vermeer heeft Heimensen de studie ‘Corporate Social Responsibility’ (CSR) Management aan de Erasmus Universiteit gevolgd en afgerond.

Hoewel Heimensen officieel pas per 1 oktober in dienst treedt, reikt zij op 17 september tijdens het Vastgoedsymposium van Jones Lang LaSalle al de ‘Groene Baksteen’ uit. Deze prijs wordt toegekend aan de vastgoedbelegger die zich het afgelopen jaar heeft onderscheiden op het gebied van duurzaamheid. Ook geeft zij op 19 september namens Jones Lang LaSalle een lezing over duurzaam ontwikkelen, gebruiken en exploiteren van vastgoed op Ecobouw 2013 in de Jaarbeurs in Utrecht.​