Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Eneco, Essent en Makro Nederland finalisten van de Winning Workplace Award 2013 van Jones Lang LaSalle


Jones Lang LaSalle heeft zojuist de drie finalisten bekendgemaakt van de  strijd om de Winning Workplace Award die in november 2013 wordt uitgereikt. In alfabetische volgorde zijn dit:
• Eneco, hoofdkantoor aan de Marten Meesweg 5 in Rotterdam
• Essent, hoofdkantoor aan het Willemsplein 4 in ’s-Hertogenbosch
• Makro Nederland, hoofdkantoor in gebouw Zuidpark, Spaklerweg in Amsterdam

Iedereen kon in de maand juni via de speciale Winning Workplace Award website een stem uitbrengen op een van de zes genomineerden, naast bovenstaande finalisten waren dit ook Altrecht, MN en Ricoh. Het aantal publieksstemmen en het oordeel van de jury waren in deze ronde tesamen bepalend voor de selectie van de finalisten. De jury heeft in haar oordeel de uitslag gevolgd van het publiek.

De Winning Workplace Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan kantoorgebruikers die vooruitstrevend en innovatief zijn op het gebied van nieuwe huisvestingstrends. De eerste editie in 2011 is gewonnen door Vodafone. Voor de tweede editie van de Winning Workplace Award schreven zich in totaal 23 organisaties in. De jury heeft deze inzendingen beoordeeld op de aspecten Werkplek & Gebouw, Locatie & Omgeving, Samenwerking & Partnerships, HRM-beleid en Cultuur.

Finale: jurybezoeken
De laatste ronde van de Winning Workplace Award 2013 is een bezoek van de jury aan de finalisten. Tijdens deze bezoeken zal de jury vooral meer informatie verzamelen over de ‘human impact’ van de werkplekken. Daarbij wordt onder meer bekeken op welke manier rekening is gehouden met aspecten zoals ‘work-life balance’, het creëren van een open en innovatieve cultuur en de formele en informele interne communicatie. De jury spreekt tijdens deze bezoeken met het ‘winning workplace team’ dat bestaat uit de mensen die zowel strategisch als operationeel verantwoordelijk zijn voor het genomineerde werkplekconcept. De jury ontmoet ook medewerkers van de organisatie om zo inzicht te krijgen in de praktijkervaringen met het gekozen werkplekconcept. De winnaar wordt op 7 november 2013 bekendgemaakt tijdens het FMM Marktevent in Maarssen.