Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Internationaal kapitaal vindt weg naar Nederlandse woningmarkt

Bouwinvest verkoopt twee woningcomplexen in Rotterdam aan Bouwfonds European Residential Fund


Amsterdam, 4 juli 2013 – Bouwinvest heeft, namens Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V.,  twee grote woningcomplexen in Rotterdam verkocht aan het Bouwfonds European Residential Fund van Bouwfonds REIM. De verkoop betreft 124 appartementen aan het Weena in Rotterdam en 89 appartementen, een kinderdagverblijf en 20 parkeerplaatsen aan de Lodewijk Pincoffsweg in Rotterdam.

 

 

Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest: “De verkoop is een belangrijk onderdeel van de strategie van het Residential Fund, waarvan de belangrijkste doelstelling is: het bieden van een duurzaam rendement aan beleggers door het verwerven, beheren en toevoegen van waarde aan – en het verkopen van – woningvastgoed in Nederland. We voeren een actief acquisitie- en dispositie portefeuillebeleid en meer dan ooit zien we met name bij dispositie de belangstelling van internationale partijen op de markt toenemen.”
 

 

 
Martijn Derks, beleggingsspecialist Woningen van Jones Lang LaSalle, die de verkoop namens Bouwinvest begeleidde: “Deze transactie bevestigt de toegenomen interesse vanuit het buitenland voor Nederlands woningvastgoed. Naast Duitse partijen zien wij in toenemende mate vooral ook Scandinavische en Angelsaksische partijen actief worden op de Nederlandse beleggingsmarkt voor woningen. Dit wordt vooral gedreven door het interessante risico/rendementsprofiel en de relatief gunstige financierbaarheid.”
 
 

Jones Lang LaSalle trad bij deze transactie op als commercieel adviseur van Bouwinvest.
Colliers International trad op namens koper. De juridisch adviseur van verkoper was De Brauw Blackstone Westbroek, koper werd juridisch bijgestaan door CMS Derks Star Busmann. De verkoop heeft plaatsgevonden via  een besloten, gestructureerd verkoopproces waarvoor een beperkt aantal kopers is geselecteerd.  Een verkoopprijs wordt niet bekend gemaakt.
 
– einde bericht    –
 
Over Bouwinvest
Bouwinvest Real Estate Investment Management (REIM) B.V.  is een gespecialiseerde vermogensbeheerder in vastgoed voor institutionele beleggers. Zij voert het beheer over drie Nederlandse sectorfondsen en is manager van mandaten voor institutionele vastgoedbeleggingen in Europa, Noord-Amerika en Azië/ Pacific. Het belegd vermogen bedraagt in totaal EUR 5,6 miljard.