Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Noorse Ambassade kiest voor kantoorgebouw ‘The Statesman’ in Den Haag


Den Haag, 24 juni 2013 – Royal Norwegian Embassy heeft een langjarige huurovereenkomst getekend met IEF Capital voor de huur van circa 711 m² kantoorruimte en vijf parkeerplaatsen in kantoorgebouw ‘The Statesman’ aan het Churchillplein 5 en Eisenhowerlaan 77 in Den Haag. Jones Lang LaSalle trad in deze transactie samen met CBRE op namens de verhuurder IEF Capital.

‘The Statesman’ is een markant kantoorgebouw in het hart van de Internationale Zone tussen het World Forum, Europol en het Joegoslavië Tribunaal. In het gebouw zijn diverse internationale organisaties en meerdere ambassades gehuisvest. De grote afgesloten parkeerkelder en de diverse entrees in het gebouw bieden de privacy en de veiligheid die door dit type organisaties wordt vereist. In het gebouw zijn momenteel nog verschillende ruimtes beschikbaar voor de verhuur variërend van 325 m² tot 4.125 m².

IEF Capital is een joint venture van Bouwfonds REIM en Inflation Exchange Fund (IEF). De waarde van de vastgoedportefeuille bedraagt circa € 3 miljard en omvat winkels, kantoren en bedrijfshallen. De focus ligt op vastgoed dat aan drie kenmerken voldoet: kwalitatief goede locaties, sterke huurders en langere looptijden van de huurcontracten. IEF Capital investeert in het vastgoed, zorgt dat het haar waarde behoudt en hecht aan een goede relatie met haar huurders. Op deze wijze heeft zij een sterke positie op de Nederlandse vastgoedmarkt verworven. Het asset management is in handen van Bouwfonds REIM.

De Royal Norwegian Embassy is in deze transactie geadviseerd door DTZ Zadelhoff.