Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Persuitnodiging: Jones Lang LaSalle lanceert tweede editie Ranking Kantoorlocaties

Opkomst grootstedelijke netwerk van knooppuntlocaties


PROVADA, dinsdag 4 juni, 13.00 uur, Hal 10, standnummer 5

Tijdens de PROVADA overhandigt Jones Lang LaSalle de tweede editie van de Ranking Kantoorlocaties aan marktpartijen en overheid. Voorafgaand aan de overhandiging geeft Michael Hesp, Head of Research Jones Lang LaSalle, een korte presentatie waarin hij een toelichting geeft op de totstandkoming van de Ranking Kantoorlocaties en ingaat op de belangrijkste ontwikkelingen op de Nederlandse kantorenmarkt. Ik nodig je van harte uit hierbij aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 4 juni om 13.00 uur in de RAI in Amsterdam op de stand van Jones Lang LaSalle (Hal 10, standnummer 5).

De Ranking Kantoorlocaties is het eerste onderzoek in Nederland dat een totaalbeeld geeft van de kwaliteit en toekomstbestendigheid van de Nederlandse kantorenmarkt. Daarmee levert de Ranking een belangrijke bijdrage aan het transparanter maken van de kantorenvastgoedmarkt. De objectieve beoordeling van 238 kantoorlocaties in 50 steden levert de transparantie die overheden, beleggers en gebruikers in de huidige markt zoeken. De locaties zijn onderzocht op de hoofdthema’s Ligging, Kwaliteit en Markt & Beleid; in totaal is gekeken naar 57 criteria.

Het eerste exemplaar van de Ranking Kantoorlocaties 2013 wordt in ontvangst genomen door:
• Johan Buijs, bestuurslid IVBN;
• Pieter Foekens, bestuurslid CoreNet Global Benelux;
• Nicole Maarsen, bestuurslid NEPROM;
• Robert Dijckmeester, Adjunct Directeur Dienst Zuidas Gemeente Amsterdam.

Opkomst grootstedelijk netwerk
Een belangrijke conclusie uit de Ranking Kantoorlocaties is de toegenomen interesse voor multimodale knooppunten die zowel met intercitytreinen als via snelwegen goed bereikbaar zijn. Locaties met een mix aan functies en voorzieningen waardoor een ‘hoogstedelijk’ profiel ontstaat. Tezamen vormen zij een metropolitaans netwerk van goed met elkaar verbonden grootstedelijke kantoorlocaties.

Na afloop van de presentatie en de overhandiging ben je uiteraard van harte uitgenodigd na te praten met het team dat verantwoordelijk is voor dit omvangrijke onderzoek en met de eerdergenoemde gasten. Heb je nog vragen en/of wil je je aanmelden voor deze bijeenkomst? Neem dan per mail of telefonisch (020 5 405 405) contant met mij op. Ik zie er naar uit je te verwelkomen op dinsdag 4 juni om 13.00 uur, PROVADA, Hal 10, standnummer 5.