Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle voor zesde achtereenvolgende jaar één van ‘World’s Most Ethical Companies’


Amsterdam, 2 mei 2013 –  Jones Lang LaSalle ontving dit jaar al drie onderscheidingen als erkenning voor de integriteit en de duurzaamheid van het bedrijf. Voor het zesde opeenvolgende jaar komt Jones Lang LaSalle voor in het overzicht ‘World’s Most Ethical Companies’ van het Ethisphere Institute, een prestigieuze internationale organisatie die best practices stimuleert op het gebied van bedrijfsethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid en anticorruptie. Bovendien wordt het bedrijf door Forbes genoemd als een van ‘America’s Most Trustworthy Companies’ en staat het in de lijst van de ‘100 Best Corporate Citizens’ van Corporate Responsibility (CR) Magazine.

"We zijn er bijzonder trots op dat we voor het zesde achtereenvolgende jaar deel uitmaken van het selecte gezelschap van bedrijven die worden gezien als de meest ethische ter wereld. Uit deze onderscheiding blijkt het vertrouwen dat onze mensen dagelijks krijgen van onze klanten en onze partners,” aldus Vincent Querton, Chief Executive Officer Jones Lang LaSalle Benelux. “We streven er naar te voldoen aan de hoogste ethische normen bij alles wat we doen. Van kapitaalmarkttransacties tot het geven van adviezen en het outsourcen van diensten. We tonen respect voor onze klanten, beleggers, medewerkers en de ‘communities’ waarbinnen we actief zijn.”

Voor de samenstelling van de lijst voor 2013 ontving Ethisphere nominaties van bedrijven uit ruim 100 landen en 36 verschillende bedrijfstakken. Om te bepalen welke organisaties het meest ethisch te werk gaan voerde het instituut een diepteonderzoek uit en een meerstappenanalyse. Deze bestonden onder meer uit grondige beoordelingen van ethische codes, onderzoek naar procesvoering en schending van regelgeving, investeringen in innovatie en duurzame bedrijfsvoering, ‘corporate citizenship’ en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er werd ook onderzoek gedaan naar leiderschap en bij medewerkers, klanten en opdrachtgevers.

“Voor de ‘World's Most Ethical Companies’ meldden zich dit jaar meer bedrijven aan dan ooit tevoren,” aldus Alex Brigham, Executive Director bij Ethisphere. “Het is goed om te zien dat de bedrijven die dit jaar zijn onderscheiden deze topposities innemen en de onderlinge samenhang inzien tussen ethisch handelen en betere financiële prestaties.”

Voor de samenstelling van de lijst van ‘100 Best Corporate Citizens’ verzamelde CR Magazine 298 kengetalen uit openbare bronnen in zeven categorieën: milieu, klimaatverandering, relatie met medewerkers, mensenrechten, bestuur, financiën en filantropie.

Forbes werkte samen met GMI Ratings (GMI) aan het samenstellen van de lijst van ‘America’s Most Trustworthy Companies’. Hiervoor werden op het gebied van financieel beheer en bestuur elk kwartaal punten toegekend aan ruim 8.000 bedrijven die genoteerd zijn aan de Amerikaanse effectenbeurzen.