Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Dutch Green Building Council betrekt wederopbouw monument in Rotterdam: het beroemde HUF-gebouw


Jones Lang LaSalle heeft Dutch Green Building Council (DGBC) begeleid bij de verhuizing naar het beroemde wederopbouw monument van Rotterdam: het in 2009 gerenoveerde HUF-gebouw aan de Hoogstraat. DGBC, de Nederlandse netwerkorganisatie voor duurzaam bouwen en vastgoed, was op zoek naar een kantoorruimte die naast een werkplek voor de eigen medewerkers ook een ontmoetingsplek is voor participanten en relaties. Belangrijk in de zoektocht naar nieuwe huisvesting was een duurzame locatie – bij voorkeur BREEAM-gecertificeerd - die naast een kantoorfunctie vooral ook geschikt is als vergader- en trainingslocatie. Goede bereikbaarheid per auto en openbaar vervoer, voldoende parkeergelegenheid en in de Randstad waren andere belangrijke criteria in de keuze voor een nieuwe locatie.

Het HUF-gebouw zal de komende periode verder worden verduurzaamd. Het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het gebouw maakt hier onderdeel van uit. Huurder en verhuurder van het gebouw streven naar een ‘BREEAM-NL In Use-certificering’ voor het monumentale object.

Namens DGBC bracht het Tenant Representation team van Jones Lang LaSalle de huisvestingsmogelijkheden in kaart, vroeg huurvoorstellen aan en adviseerde hierover en voerde de contractonderhandelingen met Redevco, de eigenaar van het HUF-gebouw. DGBC sloot voor de huur van 400 m² kantoorruimte een huurovereenkomst met een looptijd van 5 jaar. Op korte termijn zal de huidige huurovereenkomst aangevuld worden met een Greenlease side letter. Een Greenlease is een duurzaam huurcontract waarin afspraken over duurzaam gebruik van een duurzaam ontwikkelde locatie expliciet worden vastgelegd.

Parc Makelaars trad op namens eigenaar Redevco.