Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

HSBC en Jones Lang LaSalle ondertekenen grootste outsourcingscontract voor facility managementdiensten in vastgoed

• Financiële dienstverlener heeft portfolio van 5,4 miljoen vierkante meter
• Contract moet zorgen voor efficiëntere bedrijfsvoering en meer samenhang


Amsterdam, 29 januari 2013 – Jones Lang LaSalle (NYSE: JLL) maakt vandaag bekend dat de internationale bank HSBC het bedrijf heeft geselecteerd als enige wereldwijde outsourcingaanbieder van geïntegreerde facility managementdiensten. Het gaat om een vastgoedportfolio met een omvang van 5,4 miljoen vierkante meter. Daarmee is het wereldwijd gezien het grootste facility managementcontract dat een financiële dienstverlener met één aanbieder heeft afgesloten.

Vastgoedonderdelen die niet tot de kernactiviteiten van een bedrijf behoren worden steeds vaker uitbesteed aan gespecialiseerde partijen. Dit is het gevolg van een combinatie van ontwikkelingen: dienstverleners willen het leveren van hun diensten op een samenhangende manier geografisch uitbreiden en grote ondernemingen ervaren dat outsourcing de productiviteit ten goede komt.

Baanbrekend besluit past bij wereldwijde outsourcingtrend
Jones Lang LaSalle is in staat vastgoeddiensten aan te bieden voor omvangrijke en uiteenlopende internationale portfolio’s en loopt daarmee voorop in de wereldwijde outsourcingtrend. Met het baanbrekende besluit om facility managementdiensten over de hele wereld te gaan uitbesteden, streeft HSBC naar een efficiëntere bedrijfsvoering en een verbeterde samenhang in het portfolio. Dit portfolio bestaat uit 11.000 locaties in Noord- en Latijns-Amerika, Asia Pacific, Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

“Jones Lang LaSalle en HSBC willen samen nieuwe mogelijkheden introduceren om de vastgoedprestaties te verbeteren om zo de bedrijfsvoering meetbaar te verbeteren. Ons internationale team richt zich op de productiviteitsverbetering van het vastgoed van HSBC door een efficiëntere bedrijfsvoering op alle wereldwijde locaties,” aldus Colin Dyer, President en CEO van Jones Lang LaSalle.

 
Toonaangevend technologieplatform ondersteunt beheer wereldwijde vastgoedprogramma’s
Jones Lang LaSalle is al sinds 1998 vastgoedadviseur voor HSBC in Noord-Amerika. Door dit nieuwe contract neemt de omvang van het vastgoed dat Jones Lang LaSalle wereldwijd onder zijn hoede heeft toe met een kleine 4 miljoen vierkante meter en worden bestaande facility managementdiensten in Noord-Amerika, China, Thailand, Mexico en Panama vernieuwd. Jones Lang LaSalle fungeert bovendien als een van de regionale transactiepartners van HSBC in de regio’s Asia Pacific, Latijns-Amerika en Midden-Oosten/Noord-Afrika. Om dit uitgebreide programma te kunnen onderhouden maakt Jones Lang LaSalle gebruik van een toonaangevend technologieplatform. Hiermee kan HSBC de vastgoedprestaties binnen het volledige portfolio consequent beheren, vergelijken en benchmarken.
 
“Bedrijven die hun vastgoedvoorzieningen consequenter willen beheren zoeken steeds vaker naar één aanbieder die daarvoor wereldwijd zorg kan dragen,” aldus Jordi Martin, Managing Director Integrated Facilities Management bij Jones Lang LaSalle. “Het feit dat HSBC ons het beheer van al zijn vestigingen over de hele wereld toevertrouwt, geeft aan dat dat kan. Bovendien blijkt hieruit hoe waardevol onze voortdurende investering in het creëren van een internationaal topplatform voor facility management is.”
 
Efficiëntie en schaalvoordeel essentieel in verbetering vastgoedprestaties
Bill Thummel, Managing Director Global Accounts bij Jones Lang LaSalle: “Vastgoed is doorgaans de op twee na grootste kostenpost voor bedrijven. Wij kunnen zorgen voor een efficiëntere vastgoedexploitatie en dat komt de algehele productiviteit en de bedrijfsprestaties van HSBC ten goede. Dankzij het combineren van een strategische managementbenadering en uitgebreide self-delivery met onze betrokkenheid bij de ondersteuning van duurzaamheidsdoelstellingen, kan HSBC zich beter concentreren op zijn kernactiviteiten.”
 
“In de regio EMEA maken wij gebruik van het schaalvoordeel in onze productieketen voor betere prestaties bij de ruim 4.000 HSBC-vestigingen,” aldus Magnus Akerberg, Managing Director Integrated Facilities Management EMEA bij Jones Lang LaSalle. “Deze overeenkomst zorgt voor consistentie op alle locaties van HSBC over de hele wereld.”
 
Jones Lang LaSalle heeft een wereldwijd geïntegreerd accountteam van experts samengesteld onder leiding van Bill Thummel. Samen met Global Managing Director Chris Kiernan en Global Director of Operations Ian King van HSBC zijn zij verantwoordelijk voor de wereldwijde uitbreiding.
 
Als marktleider in vastgoedoutsourcing helpt de afdeling Corporate Solutions van Jones Lang LaSalle grote organisaties bij het verbeteren van productiviteit, kosten en prestaties van hun portfolio’s per land, per regio of wereldwijd. Door samen te werken op het gebied van outsourcing kan de vastgoedadviseur een groot aantal corporate vastgoeddiensten beheren en uitvoeren. De mogelijkheid om deze diensten aan te bieden helpt grote organisaties bij het verbeteren van hun bedrijfsprestaties. Vooral wanneer bedrijven besluiten hun vastgoed uit te besteden als een manier om kosten te beheren en hun winstgevendheid te verhogen.