Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Persuitnodiging: Lancering Greenlease Menukaart

Greenlease Menukaart springplank voor verduurzaming van de gebouwde omgeving


Op donderdag 7 februari 2013 wordt de Greenlease Menukaart op een speciale persbijeenkomst gelanceerd door de initiatiefnemers Platform Duurzame Huisvesting, VGM NL en Jones Lang LaSalle.

Eigenaren en huurders krijgen bij verduurzaming van gebouwen vaak te maken met het split-incentive-dilemma. Als eigenaren investeren in duurzaamheidsmaatregelen zijn het nog vaak met name de huurders die hiervan profiteren.

De Greenlease Menukaart maakt verplichtingen, eisen en wensen op het gebied van duurzaamheid van huurders en eigenaren concreet. De overzichtelijke tool biedt de mogelijkheid concrete huurbepalingen overeen te komen die aansluiten op de duurzaamheidsambities van beide partijen. Daarbij worden bovendien duidelijke afspraken gemaakt over de verdeling van investeringen, kosten en opbrengsten.

Tijdens de persbijeenkomst komt u alles te weten over:
• Het totale scala aan groene bepalingen op de menukaart, waarvan huurder en verhuurder zelf kunnen bepalen hoe groen deze moeten zijn.
• Hoe gemakkelijk en compleet beide partijen met de toegankelijke menukaart hun duurzaamheidsstrategie kunnen bepalen.
• Hoe ze daarover concrete afspraken kunnen maken, die ook doorwerken in het beheer.
• Hoe de menukaart eigenaren, huurders en vastgoedmanagers helpt duurzaam vastgoed te creëren en te implementeren op objectniveau.
• De stapsgewijze methode voor financiële verrekening en wat deze afspraken betekenen voor inrichting, gebruik, exploitatie en monitoring.

Na de presentatie van de Greenlease Menukaart wordt de online tool als eerste toegankelijk gemaakt voor de Vereniging Raad voor Onroerende Zaken (ROZ).
 
Programma
Graag nodigen wij u uit in kantoorgebouw Oval Tower, De Entree 99-197, 1101 HE Amsterdam, voor deze bijzondere lancering.
10.00u:  ontvangst met koffie
10.30u:  presentatie Greenlease Menukaart en overhandiging aan ROZ
11.30u:  afsluiting persbijeenkomst
Vanaf 11.30u: 1-op-1-interviews en eenvoudige lunch
 

Meldt u snel aan!
Benieuwd naar de mogelijkheden en/of de initiatiefnemers? Meldt u zich dan bij mij aan voor de persbijeenkomst via Ingrid.Wallisch@eu.jll.com of 06 20112058. Voor vragen over de bijeenkomst en voor het maken van een afspraak voor een aanvullend 1-op-1-interview, kunt u ook bij mij terecht.
 
Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met routebeschrijving. Wij zien ernaar uit u te ontmoeten op 7 februari!​