Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Infopact opent nieuw hoofdkantoor in Central Plaza Rotterdam

• Geheel gerenoveerde kantoorlocatie van circa 1.200 m² in het Rotterdam Central District
• Huurovereenkomst voor vijf jaar afgesloten met eigenaar Unibail-Rodamco


Amsterdam, 14 december 2012 - Infopact Network Solutions, leverancier van IP-communicatieoplossingen voor de zakelijke markt, opent in het eerste kwartaal van 2013 de deuren van haar nieuwe hoofdkantoor in het Central Plaza aan het Weena in Rotterdam. Op deze nieuwe locatie neemt Infopact ca. 1.200 m² kantoorruimte in gebruik. Infopact heeft met eigenaar Unibail-Rodamco een huurovereenkomst afgesloten voor vijf jaar.

Central Plaza is een multifunctioneel complex met winkels en kantoren in eigendom van Unibail-Rodamco, de grootste beursgenoteerde vastgoedbelegger van Europa, gelegen aan het Weena in Rotterdam Centrum. In 2011-2012 heeft Unibail-Rodamco ca. 16.000 m² kantoorruimte in Central Plaza zeer hoogwaardig gerenoveerd waardoor onder meer het energielabel is opgetrokken van categorie E naar categorie A. De eerste ca. 4.000 gerenoveerde vierkante meters zijn al verhuurd aan Coolblue, een van de grootste retailers op het gebied van consumentenelektronica. Ook het winkelcentrum, gelegen op de begane grond van Central Plaza, is grondig gerenoveerd. De internationale restaurantketen Vapiano opent hier in het eerste kwartaal van 2013 een restaurant met circa 200 zitplaatsen.

De renovatie van Central Plaza is in september 2012 bekroond met de Award voor Duurzame Architectuur, een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt door de Nederlandse Green Building Council. De grootschalige gebiedsontwikkeling van Rotterdam Central District was voor Unibail-Rodamco reden extra prioriteit te geven aan de renovatie van Central Plaza.

Jones Lang LaSalle begeleidde de verhuur van het nieuwe hoofdkantoor aan Infopact. Ook de verhuur van de resterende beschikbare kantoormeters in het gebouw is door eigenaar Unibail-Rodamco in handen gegeven van Jones Lang LaSalle in collegiale samenwerking met Colliers International. RentReview Rotterdam adviseerde Infopact bij het huren van het nieuwe hoofdkantoor.