Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Bouwinvest verkoopt appartementen in Zwolle


Amsterdam, 11 december 2012 - Bouwinvest heeft namens Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. een woningcomplex van 24 appartementen en evenveel parkeerplaatsen in Zwolle verkocht aan Woningfonds Oost Nederland, gemanaged door Lokin Tamse. Het woningcomplex ligt aan het Fonteinkruid in Zwolle. Jones Lang LaSalle trad in deze transactie op als commercieel adviseur van Bouwinvest.

Martijn Derks, beleggingsspecialist Woningen van Jones Lang LaSalle Nederland: “Ondanks de onzekerheid over de voorgestelde wet- en regelgeving blijkt de woningmarkt voor zowel institutionele als particuliere vastgoedbeleggers nog steeds een aantrekkelijke beleggingscategorie. Ons onderzoek laat zien dat in 2012 huurwoningen het enige vastgoedbeleggingssegment is dat aantrekkelijker is geworden in het afgelopen jaar. Zoals blijkt uit de verkoop van het woningcomplex van Bouwinvest, geldt dit niet alleen voor woningen in de Randstad, maar ook andere delen van het land.”
 
Michiel de Bruine, Hoofd Asset Management Woningen van Bouwinvest: “De verkoop past binnen de strategie van het woningfonds dat gericht is op het voeren van een zorgvuldig, actief portefeuillebeleid in zowel acquisitie als dispositie om te komen tot vitalisering en optimalisering van de portefeuille van het residential fonds.”

Bouwinvest werd juridisch bijgestaan door De Brauw Blackstone Westbroek. De verkoop heeft plaatsgevonden via  een besloten, gestructureerd verkoopproces waarvoor een beperkt aantal kopers is geselecteerd.  Een verkoopprijs wordt niet bekend gemaakt.