Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Scania huurt ca. 9.000 m² terrein in Nijkerk ter vervanging van de werkplaats in Amersfoort

Bedrijfsruimte is nieuw, modern en ‘Erkend Duurzaam’


Amsterdam, 3 december 2012 Scania, toonaangevend producent van zware bedrijfsauto’s, bussen en industrie- en scheepsmotoren, heeft een huurovereenkomst gesloten voor de huur van ca. 1.368 m² bedrijfsruimte, ca. 444 m² kantoorruimte, ca. 276 m² magazijnvloer en 20 parkeerplaatsen op bedrijventerrein De Smidspol in Nijkerk. De bedrijfsruimten en parkeerplaatsen zijn gelegen op een perceel van zo’n 9.000 m² aan de Handelsstraat 29 te Nijkerk en worden gehuurd ter vervanging van de werkplaats op bedrijventerrein Isselt in Amersfoort.

Het Industrial & Logistics team van Jones Lang LaSalle trad in deze transactie op namens Scania. De bouw van de nieuwe werkplaats wordt gerealiseerd door Slingerland Bouw. De oplevering staat gepland in het tweede kwartaal van 2013.

Het nieuwe pand biedt op alle fronten het nieuwste en modernste van wat nodig is voor professioneel onderhoud aan trucks, bussen en trailers. Op een kavel van ca. 9.000 m2 wordt een werkplaats gebouwd met zes doorrijpoorten. De totale lengte is voldoende om de Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties (LZV’s) in zijn geheel onder dak te kunnen servicen. Het pand krijgt ondergronds een volledig afgedichte installatie voor de opslag en verwerking van alle vloeistoffen. In de separate APK-straat kunnen alle benodigde inspecties snel en efficiënt worden uitgevoerd. Alle medewerkers van de huidige werkplaats in Amersfoort zullen meeverhuizen naar de nieuwe werkplaats in Nijkerk. De volledige Scania dealerorganisatie is door het Instituut voor Duurzame Mobiliteit en de BOVAG gecertificeerd 'Erkend Duurzaam'. Ook dit nieuwe pand voldoet vanaf de start al volledig aan het certificaat. De energievoorziening, waterhuishouding, verwerking van schadelijke stoffen en de arbeidsomstandigheden gaan ruimschoots aan alle eisen voldoen.

Over Scania
De Scania-organisatie in Nederland telt ongeveer 2.500 medewerkers die verspreid over de Scaniafabriek in Zwolle en de vijftig verkoop- en servicevestigingen in Nederland werken. De fabriek in Zwolle is de grootste Scaniafabriek ter wereld. Wereldwijd telt Scania 35.000 medewerkers, fabrieken in Europa en Latijns Amerika en vertegenwoordiging in meer dan 100 landen.