Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Universiteit Leiden en TNO starten verkoop herontwikkelingsposities op Boerhaavegebied

• Wetenschappelijk cluster wordt multifunctioneel gebied voor onderwijs, werken, wonen en recreëren
• Clusius Laboratorium, monumentaal Gortergebouw en Gorter Villa in verkoop


 

Vandaag is de verkoop gestart van het Clusius Laboratorium, het monumentale Gortergebouw en de Gorter Villa in Leiden. Het Clusius Laboratorium is eigendom van Universiteit Leiden, het Gortergebouw en de Gorter Villa zijn eigendom van TNO. De verkoop van deze objecten maakt deel uit van de grootschalige herontwikkeling van het Boerhaave-gebied in Leiden. De Gorter Villa en het voormalige Clusius Laboratorium zijn herontwikkelingslocaties, waar respectievelijk een bouwvolume van 6.200 m²  en 25.000 m² gerealiseerd kan worden. De Gorter Villa heeft de bestemming ‘gemengde doeleinden’, het Clusius Laboratorium heeft een woonbestemming. Het Gortergebouw blijft als gemeentelijk monument gehandhaafd met de mogelijkheid tot uitbreiding naar een totaal vloeroppervlak van 13.000 m² ten behoeve van de bestemming wonen en/of gemengde doeleinden.
Internationaal vastgoedadviseur Jones Lang LaSalle verkoopt het Clusius Laboratorium in opdracht van eigenaar Universiteit Leiden. Vastgoedadviseur DTZ Zadelhoff verkoopt de Gorter Villa en het Gortergebouw in opdracht van eigenaar TNO.

Over Boerhaave
Het Boerhaave-gebied is centraal gelegen op loopafstand van NS-station Leiden Centraal, het stadscentrum van Leiden, de Universiteit Leiden, het LUMC en het Bio-sciencepark. Het bouwvolume in het gebied wordt de komende jaren verdubbeld in oppervlak en getransformeerd naar een multifunctioneel gebied voor onderwijs, wonen en werken. Het Boerhaave-gebied zal gekenmerkt worden door een hoge verblijfskwaliteit in een parkachtige opzet. Het gebied is onderdeel van een groot medisch cluster met paviljoenachtige bebouwing. Met de bouw van het Leidsch Universitair Medisch Centrum is het merendeel van de historische bebouwing verdwenen. Het Boerhaave-gebied is bewaard gebleven en ligt in het Leeuwenhoek gebied.
 
– einde bericht –