Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle wederom op lijst ‘World’s Most Ethical Companies’

Enige vastgoedorganisatie op lijst van ’s werelds meest ethische bedrijven van Ethisphere Institute


Het Ethisphere Institute heeft Jones Lang LaSalle Incorporated (NYSE: JLL) opgenomen in de lijst met ’s werelds meest ethische bedrijven van 2009. Deze lijst erkent wereldwijd 99 bedrijven in 35 verschillende sectoren vanwege hun inspanningen op het gebied van ethische bedrijfspraktijken. Voor het tweede achtereenvolgende jaar komt Jones Lang LaSalle op de lijst voor als enige onderneming in de vastgoedsector.

“Jones Lang LaSalle staat voor compromisloze integriteit”, aldus Erik Huigen, Chief Operating Officer van Jones Lang LaSalle Nederland. “We zijn trots dat we wederom zijn opgenomen op deze lijst. Het bevestigt dat wij er alles aan doen, met behulp van ons Ethics Everywhere programma, om altijd en overal integer te handelen. Klanten huren ons in vanwege onze expertise maar ook omdat ze ons vertrouwen. In onzekere tijden vormt het vertrouwen dat klanten en prospects in ons stellen, een van onze belangrijkste concurrentievoordelen. Daarmee kunnen we onze bestaande relaties behouden en halen we nieuwe opdrachten binnen.”

Ethisphere is een toonaangevende internationale denktank die zich bezighoudt met het creëren, verbeteren en delen van beste praktijken op het gebied van bedrijfsethiek, maatschappelijke verantwoordelijkheid, anticorruptie en duurzaamheid.

“Om als ethisch leider te werk te kunnen gaan, moeten bedrijven sterke betrokkenheid tonen die verder gaat dan een lippendienst en om echte actie en verandering vraagt”, aldus Alex Brigham, Executive Director van het Ethisphere Institute. “De bedrijven die dit jaar na een strenge en concurrerende selectieprocedure in de lijst zijn opgenomen, hebben aangetoond dat ethische praktijken niet alleen noodzakelijk zijn, maar tevens tot een sterkere en meer solide onderneming leiden. We bevelen de bedrijven aan vanwege hun bewonderenswaardige bijdragen aan hun respectievelijke sectoren en we kijken uit naar hun aanhoudende leiderschap in de komende jaren.”

Voor de lijst hebben onderzoekers en analisten de ethische codes van meer dan 10.000 bedrijven en de geschiedenis van hun rechtszaken en overtredingen van de wet onder de loep genomen, hun investeringen in innovatie en duurzame zakelijke praktijken geëvalueerd, gekeken wat de bedrijven deden om beter maatschappelijk verantwoord te ondernemen, commentaar van senior executives, collega’s in de branche, leveranciers en klanten bestudeerd en feedback van consumentenorganisaties gevraagd. Er is informatie verzameld middels vragenlijsten die aan de bedrijven werden verstuurd evenals aanvullend onafhankelijk onderzoek.

Het adviescomité voor “World’s Most Ethical Companies” van 2009 bestond uit redacteurs en onderzoekers van Ethisphere en advocaten, ambtenaren, hoogleraren en andere vooraanstaande personen die ethische en eerlijke zakelijke praktijken hoog in het vaandel hebben.