Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Eindhoven

WDP koopt Nederlandse logistieke portefeuille

Jones Lang LaSalle adviseerde verkopende partij Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel


Eindhoven, 2 mei 2012Afgelopen vrijdag 27 april is de zogenaamde Lake Side Portfolio gepasseerd. De beursgenoteerde Belgische vastgoedontwikkelaar WDP (Warehouses De Pauw) heeft deze logistieke vastgoed portefeuille voor € 105 miljoen gekocht van Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel.

De Lake Side Portfolio bestaat uit moderne logistieke en semi-industriële gebouwen in Midden- en Zuid- Nederland. De portefeuille is volledig verhuurd tegen marktconforme voorwaarden aan gerenommeerde nationale en internationale ondernemingen, voor een gemiddelde looptijd van 12,5 jaar.

Volgens Hans van den Bergh, Associate Director Capital Markets bij Jones Lang LaSalle, is er nog steeds veel interesse vanuit beleggers naar kwalitatief hoogwaardige bedrijfsgebouwen op bewezen locaties, die langjarig zijn verhuurd aan sterke ondernemingen. “De verkoop van de Lake Side Portfolio is hier een goed voorbeeld van”, aldus Hans van den Bergh. “Daarbij komt dat de verkoop en levering tot stand zijn gebracht in een periode van slechts vier weken, wat als uniek kan worden beschouwd in de huidige markt.”

Jones Lang LaSalle adviseerde de verkoper, Bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel, bij de verkoop. Warehouses De Pauw werd bijgestaan door advocaten- en notariskantoor AKD Prinsen Van Wijmen.

 

 

-         Einde -