Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Beleggers positief gestemd over Nederlandse kwaliteitshotels

Vooral kwaliteitshotels in Amsterdam in trek bij beleggers


Amsterdam, 26 april 2012 – De afgelopen twee jaar is er sprake van toenemende beleggersactiviteit op de Nederlandse hotelmarkt en meer specifiek op de Amsterdamse hotelmarkt. Dit wordt veroorzaakt door de relatief stabiele economische situatie en verbeterde prestaties van hoteliers in Nederland. Dit blijkt uit de Hotel Intelligence rapporten ‘Market Insight Netherlands’ en ‘Market Insight Amsterdam’ van Jones Lang LaSalle Hotels naar Nederlandse hotels. De beleggingsactiviteiten hebben zich in deze periode met name gericht op kwaliteitsobjecten in Amsterdam en in de rest van de Randstad. Duitse fondsen zijn de afgelopen twee jaren de meest actieve kopers geweest.

In september 2011 kocht Union Investment het Crowne Plaza Amsterdam South voor € 29 miljoen. In maart 2012 nam WestInvest Gesellschaft für Investmentfonds mbH voor € 58,5 miljoen het Amsterdam American Hotel over. Een opvallende transactie buiten de Randstad was onder meer de verkoop van het Holiday Inn Eindhoven voor € 22,5 miljoen aan Invesco Real Estate in maart 2012. Jones Lang LaSalle Hotels trad voor de verkopende partij op als adviseur bij de verkoop van het Amsterdam American Hotel en het Holiday Inn Eindhoven.

Nard Schuddebeurs, hoofd Capital Markets Residential, Retail en Hotels bij Jones Lang LaSalle Nederland: “De belangstelling van internationale beleggers voor kwaliteitshotels in Amsterdam blijft nog steeds hoog. Zij zijn bereid te betalen voor hotels in het hogere marktsegment. Hotels buiten de Randstad kunnen ook aantrekkelijk zijn voor beleggers, afhankelijk van de kwaliteit van het hotel en de huurder en de mogelijkheden om het object te herpositioneren. Wij zien dat vooral buitenlandse beleggers interesse hebben in hotelvastgoed op de Nederlandse markt. Ik verwacht dan ook dat niet alleen Duitse fondsen, maar vooral ook Angelsaksische fondsen en participatiemaatschappijen in 2012 en 2013 de belangrijkste kopers op de markt voor Nederlands hotelvastgoed zullen zijn.”