Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle voor vijfde achtereenvolgende jaar één van ‘World’s Most Ethical Companies’

• Ethisphere Institute plaatst Jones Lang LaSalle voor de vijfde keer op de lijst
• Mark Ohringer geplaatst op lijst van 100 invloedrijkste personen in bedrijfsethiek


Amsterdam, 10 april 2012 - Jones Lang LaSalle is door het Ethisphere Institute uitgeroepen tot een van de ‘World’s Most Ethical Companies’ van 2012. Het is het vijfde achtereenvolgende jaar dat Jones Lang LaSalle voorkomt in de lijst van Ethisphere, een internationale organisatie die zich richt op ‘best practices’ in bedrijfsethiek, maatschappelijk verantwoord ondernemen, anticorruptie en duurzaamheid.

Mark Ohringer, Global General Counsel en Chief Ethics Officer van Jones Lang LaSalle, is door Ethisphere bovendien uitgeroepen tot een van de 100 invloedrijkste personen op het gebied van bedrijfsethiek. Ohringer werd door Ethisphere onderscheiden vanwege de artikelen die hij publiceerde op het gebied van ethiek en bestuur. Ook werd hij gewaardeerd voor zijn samenwerking met de strategische consultants van Jones Lang LaSalle en Ethisphere bij het ontwikkelen van een interdisciplinair bedrijfsgerelateerd onderzoek met de titel ‘The Influence of Workplace Design and Practices on the Ethical Environment’. Ohringer bespreekt ethiek op de werkvloer in een filmpje over het onderzoek.
“Commitment aan onze bedrijfsethiek is een integraal onderdeel van de cultuur bij Jones Lang LaSalle”, aldus Eric Martens, Director Advisory & Management Services van Jones Lang LaSalle Nederland. “De markt vraagt om dienstverleners die de hoogste prioriteit geven aan betrouwbaarheid en transparantie. En jonge getalenteerde professionals willen graag werken voor organisaties die opereren vanuit maatschappelijke verantwoordelijkheid. De raad van bestuur van Jones Lang LaSalle hecht grote waarde aan de inzet van ons ethics team en de wijze waarop zij onze medewerkers over de hele wereld in staat stellen zich te onderscheiden in de markt. Het is zeer terecht dat Mark Ohringer erkenning krijgt voor de rol die hij bijna tien jaar heeft vervuld bij het begeleiden van de ethische programma’s binnen Jones Lang LaSalle.”
Aan de hand van diepgaand onderzoek en uitvoerige analyse beoordeelde Ethisphere genomineerde bedrijven in meer dan 100 landen en 36 sectoren. De methodiek voor de World’s Most Ethical Companies bestaat onder meer uit het doornemen van ethische codes, historie op het gebied van procesvoering en regelovertreding, het beoordelen van investeringen in innovatie en duurzame bedrijfsactiviteiten, het bekijken van activiteiten die worden ontplooid om corporate citizenship te bevorderen en het bestuderen van nominaties door senior executives, branchegenoten, leveranciers en klanten.
“Elk jaar wordt de competitie rond de World’s Most Ethical Companies heviger, omdat het aantal genomineerden dat ter beoordeling wordt aangemeld, blijft toenemen”, volgens Alex Brigham, Executive Director van Ethisphere. “De winnaars van dit jaar weten dat een gedegen ethisch programma een essentieel onderdeel is binnen een succesvol bedrijfsmodel. Zij blijven voortdurend alert op hun ethische normen, zodat ze altijd kunnen voldoen aan de steeds veranderende voorschriften. Ethisphere feliciteert Jones Lang LaSalle met zijn status van een van de World’s Most Ethical Companies van 2012.”
Lees meer over de methodiek achter de keuze van de World’s Most Ethical Companies 2012 en bekijk de complete lijst met bedrijven via www.ethisphere.com/wme.