Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Deka koopt kantoorgebouw “The Rock” in Amsterdam


Amsterdam, 5 april 2012 - Deka Immobilien GmbH  heeft kantoorgebouw “The Rock” in Amsterdam aangekocht voor het fonds WestInvest InterSelect. De verkoper is Radans B.V.

 

Het volledig verhuurde kantoor is in 2009 opgeleverd en bestaat uit circa 30.000 m² kantoorruimte. De hoofdhuurder is het gerenommeerde internationale advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek. The Rock is één van de meest prestigieuze kantoortorens in het hart van de Amsterdamse Zuidas, de meest prominente kantoorlocatie van Nederland. De Zuidas huisvest hoofdkantoren van een groot aantal financiële en professionele organisaties, waaronder ABN AMRO, ING, AkzoNobel. Daarnaast zijn verschillende internationale advocatenkantoren en gerenommeerde adviseurs waaronder Ernst & Young, The Boston Consulting Group en Accenture op de Zuidas gehuisvest. Het kantoorgebouw is ontworpen door het bekende architectenbureau Erik van Egeraat.

 

WestInvest InterSelect is een pan-Europees vastgoedfonds met een totale portefeuille van meer dan 100 objecten, en met een totaal fondsvolume van meer dan € 5 miljard. Met de aankoop van The Rock is het aandeel van Nederland in het fonds toegenomen van 8,1% naar 10,5%.  

De verkoopprijs bedroeg circa € 132 miljoen. Jones Lang LaSalle trad op namens de verkoper.