Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Vastgoed Holiday Inn Hotel Eindhoven verkocht aan Invesco Real Estate

Hampshire Hospitality verkoopt het 206 kamers tellende hotel via een sale & leaseback-overeenkomst


Amsterdam, 26 maart 2012 - Het Holiday Inn Hotel aan de Veldmaarschalk Montgomerylaan 1 in Eindhoven is verkocht aan Invesco Real Estate voor een bedrag van € 22,5 miljoen. De verkoop betreft een 'sale & leaseback'-constructie waarbij verkoper Hampshire Hospitality met Invesco Real Estate een terughuurovereenkomst heeft gesloten voor een periode van 25 jaar. Invesco Real Estate is een wereldwijde vastgoedinvesteringsmaatschappij met een omvangrijke portefeuille directe vastgoedbeleggingen die zij beheert in opdracht van institutionele beleggers. Op hotelgebied is Invesco Real Estate een actieve investeerder in Europa met 26 hotels en meer dan 5.000 hotelkamers in de portefeuille. Invesco Real estate wil de komende jaren haar portefeuille op de Nederlandse vastgoedmarkt verder uitbreiden. De hotelmarkt is hierin een strategisch segment waar goede rendementen zijn te behalen. Jones Lang LaSalle adviseerde samen met advocatenkantoor Linklaters de eigenaar en gebruiker van het hotel, Hampshire Hospitality.

Etienne Verkerk, CEO van Hampshire Hospitality[1]: "De verkoop van het Eindhovense Holiday Inn is in lijn met onze toekomstplannen om verder te groeien in de Benelux. Door vastgoed te verkopen en dan terug te huren, komt kapitaal beschikbaar om onze groeiambities te realiseren. Het feit dat we hebben gekozen voor een sale & leaseback-overeenkomst geeft aan dat we dit object, met een prima ligging in het centrum van Eindhoven en dicht bij Eindhoven Airport en een aantal grote bedrijven, heel graag in onze portefeuille willen houden."

Het Holiday Inn Hotel ligt in het centrum van Eindhoven, recht tegenover het Centraal Station en slechts vijf kilometer van Eindhoven Airport. Holiday Inn Hotel Eindhoven heeft al jaren een hoge, stabiele bezettingsgraad. Dat komt onder meer door het grote aantal bedrijven en instellingen in de directe omgeving zoals Philips, ASML, de Technische Universiteit Eindhoven, het Beursgebouw en het PSV voetbalstadion. Het hotel met 206 kamers is in 2009 compleet gerenoveerd.

Nard Schuddebeurs, Hoofd Capital Markets Residential, Retail en Hotels bij Jones Lang LaSalle: "De afgelopen weken hebben wij de verkoop van het Holiday Inn Hotel Eindhoven en het Amsterdam American Hotel begeleid voor Hampshire Hospitality. Deze twee transacties in een korte tijd onderstrepen de interesse van vastgoedinvesteerders in eersteklas hotels.”

Frans Landmeter
, directeur van de Eindhovense vestiging van Jones Lang LaSalle voegt hier aan toe: “Wij zien dat vooral buitenlandse beleggers interesse hebben in de hotelmarkt. Deze partijen hebben vaak hotels in verschillende landen in hun portefeuille. Bij de verkoop van het Holiday Inn was een internationale benadering van potentiële kopers dan ook essentieel.”

Jones Lang LaSalle begeleidde de transactie in opdracht van Hampshire Hospitality met een team van Capital Markets-specialisten uit Amsterdam en Eindhoven, samen met collega's van Jones Lang LaSalle Hotels in Londen. Jones Lang LaSalle Hotels is internationaal toonaangevend op het gebied van hoteltransacties en opereert vanuit wereldsteden als Londen, Parijs, Frankfurt, München, Düsseldorf en Amsterdam. De organisatie telt 265 specialisten die actief zijn in 20 verschillende landen, verspreid over 43 kantoren.

 

                               

Holiday Inn Eindhoven

 

       Einde –

 

 

NOOT VOOR DE REDACTIE

 

Een hoge resolutie foto van het Holiday Inn Hotel Eindhoven kan worden opgevraagd bij Ingrid Wallisch, 020-5405405 / ingrid.wallisch@eu.jll.com.


[1] Ontstaan uit de fusie tussen Eden Hotel Group en Hampshire Hotels in 2011