Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nieuws

Amsterdam

Jones Lang LaSalle ontvangt de 2012 ENERGY STAR Sustained Excellence Award

U.S. EPA benoemde Jones Lang LaSalle al drie keer eerder tot ‘Partner van het Jaar’ en beloont bedrijf nu vanwege leidende rol in energie-efficiëntie.


 

Amsterdam, 15 maart 2012- De Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) beloont Jones Lang LaSalle met de 2012 ENERGY STAR Sustained Excellence Award. Het agentschap erkent daarmee de toonaangevende rol van Jones Lang LaSalle op het gebied van duurzaamheid en efficiënt energiegebruik. Jones Lang LaSalle ontvangt de onderscheiding vanavond tijdens een speciale ceremonie in Washington, D.C. De dag waarop ENERGY STAR bovendien zijn twintigste verjaardag viert.
Jones Lang LaSalle is ENERGY STAR-partner sinds 1998 en ontvangt de prijs voor de langdurige inzet voor efficiënt energiegebruik bij zowel de eigen bedrijfsactiviteiten als bij die van klanten. Jones Lang LaSalle heeft de prijs onder meer te danken aan:
·         het beheren van 1250 gebouwen met een ENERGY STAR-classificatie, met een totale oppervlakte van meer dan 21,4 miljoen vierkante meter;
·         het managen van meer dan 150 gebouwen met een ENERGY STAR-label;
·         de ondersteuning van eigenaren die daardoor jaarlijks meer dan $ 100 miljoen besparen.
·         het in dienst hebben van meer dan 900 LEED Accredited Professionals en Green Associates; wereldwijd zijn er meer dan 1000 professionals met andere energie- of duurzaamheidscertificaten in dienst;
·         de inzet om het energieverbruik van onroerend goed-eigenaren tegen 2020 met 20 procent of meer terug te dringen; dit gaat om een totale oppervlakte van 30 miljoen vierkante meter.
Voordat Jones Lang LaSalle de Sustained Excellence Award won, werd de vastgoedadviseur in 2007, 2010 en 2011 benoemd tot ‘ENERGY STAR Partner van het Jaar’.
"ENERGY STAR is een algemeen erkend en gerespecteerd kwaliteitskeurmerk voor energie-efficiëntie", zegt Eric de Clercq Zubli, CEO van Jones Lang LaSalle Nederland. “De Sustained Excellence Award is de erkenning van onze inzet voor het terugdringen van energieverbruik bij onze klanten en bij onze eigen activiteiten.”
Pim Macke, Head of Strategic Advisory van Jones Lang LaSalle Nederland voegt hier aan toe: “Wij vinden het van groot belang de ENERGY STAR-deelname in ieder klantsegment snel te laten toenemen. Ons partnerschap met ENERGY STAR heeft ons op weg geholpen naar een energie-efficiëntere toekomst."
In de afgelopen 20 jaar bespaarden Amerikaanse gezinnen en bedrijven met behulp van ENERGY STAR bijna $ 230 miljard op hun nutsvoorzieningen. Daarnaast brachten ze de uitstoot van broeikasgassen met een hoeveelheid terug die vergelijkbaar is met die van meer dan 350 miljoen auto's.
De 2012 Sustained Excellence Awards worden uitgereikt aan een selecte groep organisaties die al jarenlang een toonaangevende rol spelen op het gebied van energiebesparing en duurzaamheid. Deze winnaars verminderden de uitstoot van broeikasgassen door zeer scherpe doelstellingen, door gebruik te maken van een innovatieve aanpak, en door anderen te laten zien wat er met energie-efficiëntie bereikt kan worden. De prijzen zijn een erkenning van een voortdurende leidende rol binnen het ENERGY STAR-programma. Het programma richt zich onder meer op energie-efficiënte producten, diensten, huizen en gebouwen voor de commerciële, industriële en publieke sector. Prijswinnaars worden gekozen uit ongeveer 20.000 organisaties die aan het ENERGY STAR-programma deelnemen.
"EPA is er trots op dat we tijdens de twintigste verjaardag van het ENERGY STAR-programma, de 2012 ENERGY STAR Sustained Excellence Award mogen uitreiken aan Jones Lang LaSalle”, vertelt EPA-manager Lisa P. Jackson. "Jones Lang LaSalle en alle andere ENERGY STAR-prijswinnaars helpen ons kosteneffectieve manieren te vinden om energie te besparen bij alles wat we doen. En dat komt niet alleen ons klimaat ten goede, maar ook onze eigen gezondheid, en onze toekomst."
Over ENERGY STAR
ENERGY STAR werd in 1992 geïntroduceerd door de Amerikaanse Environmental Protection Agency als een vrijwillig samenwerkingsverband voor bedrijven en instellingen met het doel de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen door middel van een efficiënter energiegebruik. Al twintig jaar biedt ENERGY STAR aan bedrijven en consumenten energie-efficiënte oplossingen om energie en geld te besparen en het milieu voor toekomstige generaties te beschermen. Ongeveer 20.000 organisaties zijn inmiddels ENERGY STAR-partner, en zetten zich in voor de energie-efficiëntie van producten, huizen, gebouwen en bedrijven. Ga voor meer informatie over ENERGY STAR naar www.energystar.gov.